Dođi sutra

Dođi sutra

PIŠE: Aleksandar Bećić
Zapravo, sve u ovoj zemlji podseća na nevešto izrežiranu, veštački nategnutu sapunicu. Turske ili indijske proizvodnje, naravno, jer smo američke odavno odgledali (a i oni ih više baš i ne snimaju), a latino-američke smo izgustirali.
Eto, danima već čekamo taj crni ponedeljak.
Nedeljama čekamo da nam odgovorna vlast kaže do koje rupe moramo da stežemo kaiš.
Mesecima već čekamo da se razotkriju sva zla ovog sveta koje je osmislio (naravno, ko drugi nego) Dragan Đilas i zli plavo-žuti patuljci koji su vladali Srbijom sve ovo vreme.
Stalno nam se dešava da nam „zli novinari“ i kojekakvi PR stručnjaci i šefovi kabineta iz Nemanjine najave kako će eto, uskoro, sve to da se sazna. I sve zaista liči na one krupne, duge planove, uz dramatičnu muziku, što traje do u nedogled, bez reči. I posle tog dugog, predugog kadra pojavi se onaj natpis „gledaćete“, pa nam ponovo najavljuju crni ponedeljak (ili neki drugi dan, po potrebi), najavu nastupa odgovorne vlasti, i razotkrivanje paklenih planova mrske opozicije.
I opet – čekamo.
Ovaj put do sutra.
Odgovorna vlast želi da nam u punom sastavu, sve zajedno sa predsednikom vlade, baci u glavu kofu punu fekalija koju mi, kao poslušan narod, moramo da progutamo. Da bismo jednog dana živeli bolje. Zato što smo (opet) pred bankrotom.
A predsednik vlade je otišao da revidira stav po pitanju učešća Srba na kosovskim izborima. Pošto je zapretio da se mi više nećemo saginjati, pošto je dreknuo da mu je dosta tog zajebavanja iz Prištine. Naravno, otišao je na kanabe u Brisel, da se vidi sa Hašimom Tačijem, pa će eto u kasnim satima da nam se vrati. Dok se rukuju on i „onaj njihov“. Dok se izljube obojica sa Ketrin Ešton. To je ona teta koja poziva na kanabe. I nemojte da vas zavara njen osmeh i blagonakloni izgled, sa smrznutim osmehom… Da li zaista verujete da će ona da grdi Tačija zato što je zabranio Ivici da dođe na Kosovo? Ako verujete, pretpostavljam da još uvek verujete i u bajku o Ivici (nekom drugom) i Marici.
Nego, da se vratimo mi onoj malopre pomenutoj kofi, koja je u ovom trenutku u rukama Svetog Lazara Finansijskog i Saše Stečajnog Radulovića. I onoj tvrdnji da je Srbija pred bankrotom.
Pre svega, verujem da se ovaj dvojac (Krstić – Radulović) dobrano potrudio da ozbiljno pripremi mere štednje. I činjenica je da su nam one potrebne. Ali, ako zaista mislite da ćete štednju provesti na način koji se pominje u medijima, e onda nam, zapravo, predstoji nešto što je u Irskoj svojevremeno bilo poznato kao krompir dijeta. No, o tom potom… Razmislite samo kako ćete se grejati ove zime. Jer će najhladnije godišnje doba biti dugo. A grejna tela ćete morati da stavite na prinudni odmor. Inače, nećete se dobro provesti. I razmislite kako ćete – zbog mera štednje – plaćati kredite za stan i sve ono što ste kupili u poslednjih nekoliko godina. Jer, previše dugo se čeka na saopštavanje anti-kriznih mera. A to znači da su gadne. I to mnogo.
I za kraj: kakvi su to stručnjaci u vladajućoj koaliciji koji su na vlasti evo već punih 13 meseci, a zemlju ne uspevaju da izvedu iz bankrota? Moj davnašnji profesor ekonomije odgovorio bi kratko: „dunđeri“.
Dajte više tu kofu. Pa da neko kusa iz nje. A neko da umače motke.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

  1. Savršeno Sjajno

    Savršeno, Savršeno, Savršeno, …………….. napisano.
    Sjajno, Sjajno, Sjajno, ………………………… napisano.

  2. …Ja bih da umacem motku u tu kofu. A svu tu bagru koja je usla u razne bembare sa rotacijama…

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top