Početna / Front Page Slide Show / Doba tužakanja i privođenja
Doba tužakanja i privođenja

Doba tužakanja i privođenja

OVAJ TEKST JE DODATAK RANIJE OBJAVLJENOM TEKSTU „UVOD U DIKTATURU“. I TIŠINA TAMO, NIJEDNU REČ DA NISAM ČUO! JASNO? SAD ČITAJ!

Danas, četvrtog dana juna, u Mladenovcu je policija, umesto da privodi narko-dilere i kriminalce, poreske prevarante i kojekakve „bizmismene“, privela dvoje novinara. Da budem precizan – jednog novinara i jednu nekadašnju novinarku, sada menadžerku. 
Imenom i prezimenom – Dragana Gulu Nikolića sa televizije Mladenovac i Violetu Jovanović, koja rukovodi jednim kafeom.
Razlog za privođenje? Prijavio ih narodni poslanik (iz Mladenovca). Čovek po imenu Milorad Cvetanović. Kaže Cvetanović da su ga uvredili.
Violeta (koja je godinama radila kod njega u lokalu) ga je uvredila time što je na Facebook-u napisala kako joj nije plaćao staž, kako se prema radnicima ponašao kao robovlasnik i kako je izbegavao da državi plaća ono što državi pripada. Zato što je držao radnike na crno, a za skupštinskom govornicom se zalaže za borbu sa crnom i sivom ekonomijom. Evo, uostalom i njene izjave iz policije:
10374893_385929718211797_2315893976306963182_n

Kaže poslanik Cvetanović i da su „svojim delovanjem naneli štetu ugledu Srpske napredne stranke“.
Pa pri tom pominje da je Dragan Gula Nikolić sa televizije Mladenovac komentarisao tekst Vesić. Goran Vesić objavljen na ovom portalu. I da je to uvredljivo.
Violeta je uvredila narodnog poslanika istog dana kad i Dragan. Violeta (a bogami i Dragan) su narušili ugled SNS.

KO SU VIOLETA I DRAGAN
violetaVioleta je, što svi u maloj varoši kao što je Mladenovac znaju, od 15. maja bez prestanka na nogama. Mislite zbog kafića? Ne. Zbog poplava. Pokrenula je, organizovala i odradila u Mladenovcu gomilu akcija prikupljanja pomoći i isporučila ugroženima preko 100 tona pomoći. Obrenovac, Smederevska Palanka, Mitrovica… Samo su neka od mesta gde je ova „zla i opaka žena koja vređa lik i delo narodnog poslanika“ uspela da stigne u prethodnim danima. Nema čoveka u Mladenovcu kog nije zaustavila i rekla mu „pomozi da možemo da pomognemo“.
Violeta je samohrana majka koja se brine o svoje troje dece. Ona je i  žrtva porodičnog nasilja. Ona je žena koju su hapsili i za vreme protesta protiv Slobodana Miloševića.
draganKo je Dragana Gula Nikolić? Novinar. Čovek koji se bori da lokalna televizija u ovoj beogradskoj opštini opstane kako god da može. Neću da ga branim. Muško je i novinar je.
Ali, privoditi čoveka na informativni razgovor u svojstvu građanina u takozvanom predistražnom postupku zbog toga što je uvredio poslanika i što je „narušio ugled SNS“?
Pa to se, bre, radilo u vreme Slobodana Miloševića, halo!!!!

POSLANIČE, DA LI SI NORMALAN? 
Ova iznad nije uvreda, nego pitanje u funkciji kritike. Ja po Ustavu Srbije (koji je stariji od Zakona o krivičnom postupku i Krivičnog zakonika Republike Srbije) imam pravo da kritikujem. A tvoje nerazumno ponašanje me navodi da kritikujem tvoju prijavu protiv običnih građana ove zemlje.
Kako je to narušen ugled SNS? 
Time što sam ja (a mene nisi prijavio) napisao za Vesića da treba da ga bude sramota što je izbacio ljude iz hotela? Zato što sam napisao Vesiću da laže kada govori o 100.000 evra štete? 
Pa laže! U Beogradu čak kažu da se više ne govori „lažeš kao pas“, nego „lažeš kao Vesić“! Hotel odmah demantovao da je radio procenu štete! Iz hotela Slavija saopštili da su bili spremni da ostave sve ljude u sobama!
Moja kvalifikacija samo pokazuje da ti zloupotrebljavaš vlast. Pokazuje da si već postao bahat i osion, a tek si počeo da guliš poslaničku klupu. Pokazuje da ne znaš ništa o politici. Pokazuje da te neko gura unutar stranke.
Zadivljen sam koliko brzo policija reaguje na prijave narodnih poslanika. Nije im trebalo ni sedam dana da reaguju na kuknjavu onoga koji bi trebalo da predstavlja sve građane ove opštine. Probajte vi, narode, da prijavite recimo predsednika opštine. Ne poslanika (on će se vaditi na imunitet) nego predsednika opštine. Pa, proći će meseci pre nego što ga bilo ko pozove.
Ali… Kad se požali poslanik? E, onda… Odmah informativni razgovor „u cilju prikupljanja podataka“. 
Interesuje me, poslaniče, šta ćeš raditi kada iziđeš iz Parlamenta? 
Da je pravde – trebalo bi ti da se javno izviniš onima koji su danas dovedeni na informativni razgovor. I da im platiš odštetu. Za strah.
A sve ostalo – trebalo je – ako te već neko uvredio – da diskretno i na sudu završiš. Bez buke.
Ustav Republike Srbije kaže da svako sme biti kritikovan. Ustav Republike Srbije kaže da u našoj zemlji cenzure nema.
Uvredio si se, poslaniče, zbog onoga što je neko napisao na društvenim mrežama? Šta je sledeće? Uvredićeš se zbog toga šta neko misli o SNS?
Svi ste vi, bre, banda. Čast vrlo retkim izuzecima.
A sad, sad me prijavi. Moja adresa postoji u policiji, nemoj da se brineš.

PS: Upravo sam dobio obaveštenje da je policija tražila i Aćima Slavkovića iz Sopota. Po članu 288 Zakona o krivičnom postupku, „policija može pozivati građane radi prikupljanja obaveštenja. U pozivu se mora naznačiti razlog pozivanja i svojstvo u kome se građanin poziva. Prinudno se može dovesti lice koje se nije odazvalo pozivu samo ako je u pozivu bilo na to upozoreno“. Zašto onda policija dolazi po građane, umesto da im pošalje poziv da dođu? 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

3 komentara

  1. Ljudi, naučite se da ne objavljujete lične podatke (adresu, matični broj i slično) u tekstovima. Bez obzira što rizik u ovom slučaju izgleda mali, situacija može da se promeni brzo. To prosto ne sme da se radi – osvestite se.

  2. Ti poslaniče narodni jedi *****.Toliko da još jednom odem na informativni razgovor.A što se tiče SNS opet bih glasao za njih uzinat,jer ovaj narod ovakav kakav se izrodio ne zaslužuje bolje dok se ne nauči pameti.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top