Početna / Front Page Slide Show / Dno dna? Ne. Još gore od toga
Dno dna? Ne. Još gore od toga

Dno dna? Ne. Još gore od toga

PIŠE: Aleksandar Bećić
Nedavno sam napisao da Srpsku naprednu stranku s vlasti može da obori samo Srpska napredna stranka. Svojim podelama, borbama između frakcija, gramzivošću i nesposobnim funkcionerima na lokalu, koji se ponašaju kao obor-knezovi, željni toga da otmu što više mogu u što kraćem roku.
Ipak, priznajem, pogrešio sam.
To sada, posle sednice vlade održane pod otvorenim nebom, posle potpisanog „ugovora“ za projekat veka za Beograd na vodi mogu mirne duše da kažem. Pogrešio sam:
Srpsku naprednu stranku će s vlasti oboriti narodnjaci.
Pardon, oboriće „wanna-be“ narodnjaci i sponzoruše sa loše postavljenim silikonima.
A glavnu zaslugu za to će, kako sada stvari stoje, pokupiti Marija Maxima, nova zvezda viralnog neba. Primećujete li sličnost mlađahne silikonke sa ministarkom Mihajlović, ili se to samo mom oku priviđa?

Ukoliko ste ljubitelji karaoke takmičenja, za vas smo spremili integralni tekst:

On koji nam daje mir i odgovornost, koji se ne kaje
Naša snaga i prevashodnost, naš spas, glas, do Evrope, sveta
Neka čuje cela planeta – Vučić Aleksandar
Slavna srpska zastavo, visoko se izdigni
Jer mi svi Srbi dozvasmo se pameti
On je Vučić Aleksandar
On je Vučić Aleksandar
Dajmo mu mandat da nas sve vodi
On je Vučić Aleksandar
On je Vučić Aleksandar
Dajmo mu mandat da nas sve vodi
Vodi ka pobedi, državnoj istini
Jer voli svoju zemlju
On voli svoju Srbiju
Zbog njega ćemo ući u Evropsku uniju
Gledaj, gledaj, Vlado ti, ko te sada vodi
Srbin veliki čovek narodni
On je Vučić Aleksandar
On je Vučić Aleksandar
Dajmo mu mandat da nas sve vodi
On je Vučić Aleksandar
On je Vučić Aleksandar
Dajmo mu mandat da nas sve vodi
Vodi ka pobedi, državnoj istini
Jer voli svoju zemlju
On voli svoju Srbiju
Zbog njega ćemo ući u Evropsku uniju
On je naš, jes, jes
Srpski Eliot Nes
On je naš, jes, jes
Srpski Eliot Nes

Zabrinut sam. Popustili mi ovi naprednjaci. Prošle godine, u februaru, sve živo su angažovali kako bi poskidali snimke Heroja od Feketića. A sad? Uspavali se. Iskreno, nije mi jasno kako ljudi koji se bave propagandom u SNS nisu skinuli (i to trajno) ovaj video snimak.
Mada, u vreme pevaljki koje haraju folk scenom Srbije, u vreme raznoraznih rijaliti šou programa sa ovakvim nakazama, neko (u SNS) još može i da kaže kako je ova i ovakva pesma – dobra stvar za stranku. Meni se čini da je ovu pesmu (?!) smislio neki naprednjak na „lokalu“, u želji da pokaže kako voli svog partijskog vođu više od Babića u parlamentu, i onog aktiviste koji je istetovirao Vučićev lik…
U svakom slučaju, ja bih ovako nešto zabranio na osnovu člana 7. Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije koji glasi:
„Grb i zastava Republike Srbije mogu se upotrebljavati u umetničkom stvaralaštvu, nastavnom i obrazovnom radu na način na koji se ne vređa javni moral, ugled i dostojanstvo Republike Srbije.“
Oprostite, da sam ja premijer ove zemlje, mislio bih da ovakav dvominutni neukus strahovito vređa (ako ništa drugo) ugled i dostojanstvo moje otadžbine.
Ipak… Kao što znamo – nisam taj… Zato, uživaj, narode… Još 247 dana do početka boljeg života. A vi dobro znate ko nas vodi u taj život. Ako niste sigurni, poslušajte pesmu još jednom.
Laku noć Srbijo. Gde god da si.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

4 komentara

 1. Dragi Aleksandre,

  Tekst Vam je prozaičan i nema nikakvu kritičku težinu. Vrlo ste neodređeni, mada se duboko slažem sa Vama.

  S poštovanjem,
  M.

  • Poštovani,

   slažem se da je ovaj „tekst“ krajnje prozaičan. Ne može ni biti drugačiji. Kritičku težinu? Pa zar zaista mislite da ono treba da se još opterećuje kritičkom težinom??? Meni je dovoljno ono što sam video… U svakom slučaju, hvala Vam, i drago mi je da se slažete sa mnom.

   Srdačno, A.

 2. Hvala ti što si stavio“lyrics“ jer stvarno nemam više snage…

 3. Seljana. Treba li dodati još nešto?

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top