Početna / Front Page Slide Show / Diktator kome ima ko da piše
Diktator kome ima ko da piše

Diktator kome ima ko da piše

PIŠE: Peđa B. Đurović
 
Autoritarni režimi padaju kada se stvori kritična masa nezadovoljnih građana. To je zbog toga što su oni zasnovani na irealnom strahu od autoriteta, i sve se ruši kao kula od karata, samo kada krene. 
Za razliku od njih, diktatorski režimi (poput ovog koji je sada na vlasti u Srbiji, sa sve elementima otvorenog fašizma) padaju kada vrh ledenog brega izgubi kompas, i kada ne shvati da nije bitna kritična masa. Oni imaju realno svu moć, okupirali su i kupili sve mehanizme vlasti, vrše destrukciju i uništavaju sve što je čuvanja vredno, i ljudi se opravdano plaše, jer su svesni da od psihopata vreba realna opasnost. Postoji, međutim, u ljudskoj psihi onaj momenat kada čoveku postane svejedno. Kada mu svega bude preko glave, i kada odluči da ne želi više da savija kičmu pred gorima od sebe, i kada ne želi više da uništava sopstvenu i budućnost generacija koje dolaze. Taj momenat ima odliku da je neprepoznatljiv. Desi se iznenada, naizgled potpuno neočekivano, i ne zahteva kritičnu masu nezadovoljnih građana.
Hvala moći koja opija diktatora, ona će nam biti najbolji saveznik u ispraćanju dekadencije u prošlost.
Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Peđa B. Đurović

Rođen sam daleke i varljive 1968. godine u Beogradu, i to me je opredelilo za ceo život. Beograđanin sam u srcu i duši, što nikako ne znači da se odričem svojih korena, koji po očevoj liniji vuku sa Romanije, a po majčinoj sa tromeđe Bosne, Like i Dalmacije. Odrastao sam i školovao sam se u nekoliko evropskih zemalja (Francuska, Rumunija, Poljska, Italija), da bih se 1992. godine skrasio u rodnom gradu, a 1995. godine sam se preselio u Batajnicu, gde i danas živim. Pišem jer volim i jer ne želim da ćutim.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top