Početna / Front Page Slide Show / Dikić i 20 „terorista“
Dikić i 20 „terorista“

Dikić i 20 „terorista“

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Baš ovako mogao bi da se nazove loše izrežiran kriminalističko-špijunski triler koji je, po svoj prilici balkanskoj publici o jadu priredio najpoznatiji balkanski spin-doktor i maneken. Vest ste, naravno, odavno čuli: Na teritoriji Crne Gore uhapšena je grupa od 20 državljana Srbije koja je trebalo da u izbornoj noći: Uhapsi Mila Đukanovića; Napadne institucije Crne Gore; Realizuje terorističke akcije; Izazove nerede; Izvrši državni udar. 

Mnogo je, kume.

Istina, u holivudskim filmovima (uglavnom C produkcije) šačica odlučnih super-heroja (ili super-negativaca) je u stanju da uradi ovako nešto za sat i po, ali u realnom životu??? Iskreno, čini mi se da je ova priča plasirana u regionalne medije toliko loše izrežirana da postaje tužno (a trebalo je valjda da bude nekom smešno, a nekom zastrašujuće) kako smo spremni da od Onih Koji Vladaju progutamo sve.

Kad god, ali kad god na ovim prostorima krenu izbori, ili vladajućoj garnituri počne da pada rejting zbog bede u kojoj narod živi – napravi se sranje. I u tom sranju – uvek učestvuje neka druga strana. Ne razumete?

Pred izbore u Hrvatskoj za sve su bili krivi Srbi. Našim komšijama politička kreativnost nikad nije bila jača strana. Umesto da se bave katastrofalnim stanjem u ekonomiji, problemima nezaposlenosti, narastajućim neonacizmom na koji ih je Evropska unija više puta upozorila – političari u Hrvatskoj su se bavili Srbima i ćirilicom.

Pred izbore u Bosni i Hercegovini bilo je isto: Političari u Republici Srpskoj su (umesto da se bave katastrofalnim stanjem u ekonomiji, problemima nezaposlenosti, odlaskom mladih, odsustvom investicija) govorili da je referendum o Danu Srpske najvažniji. S druge strane, u Federaciji BiH Bošnjački političari su pretili otvoreno ratom i osuđivali Srbe da referendumom žele da unište dvoentitetsku zemlju, umesto da se bave potpuno istim egzistencijalnim sranjima.

O predsedniku srpske vlade i rejtingu vladajuće kaste u Srbiji izlišno je govoriti: kako je to dobro primetio Bog umora na Tviteru – Veliki Vođa je 25 godina na državnim jaslama, kroz plate je dobio oko 300 000 €, za sopsteni narod kaže da smo lenji, kaže da ima 52% podrške. A opet, iako po njegovim rečima cveće cveta u zemlji koja u realnom životu više nije ni na kolenima, već „na sve četiri“, svakog dana se dešava da neko pravi zaveru protiv Velikog Vođe. U suštini, toliko je zaverenika, da slobodno možete da se zapitate – kako je Vučić uopšte došao na vlast.

Ovo sa Crnom Gorom je zaista tragikomično. Ja iskreno još uvek nisam čuo da je 19 ljudi + Dikić (od kojih najstariji ima 73 godine (žestok terorista), a najmlađi 17 godina), moglo da uradi sve ono što je navedeno u optužnici koja je okačena o vrat nekadašnjeg komandanta niškog odreda Žandarmerije. To naročito ne verujem nakon što sam gledao snimke vežbi ovih jedinica u Srbiji, u kojima je sve izgledalo kao na filmu, dok u stvarnosti, srpski specijalci pre izvesnog vremena nisu bili u stanju više od 12 sati da uhapse lopove u Bloku 45, a danas već više od pet sati (u trenutku dok pišem ovaj tekst) pokušavaju da pronađu dva lopova u jednom soliteru koji (zamislite) ima čak tri ulaza. Kako onda mislite da Dikić i 19 „terorista“ (od kojih su šestorica već puštena na slobodu) može da napravi belaj koji će da obori vladu u Podgorici? 

Nemojte nikako da zaboravite da je popularnost Mila Đukanovića i njegove stranke na „istorijskom minimumu“ (i pored rezultata koje je „postigao“ na nedeljnim izborima). Nemojte nikako da zaboravite da je Dikić stari poznanik sa direktorom uprave crnogorske policije Slavkom Stojanovićem, kao i da je dobar prijatelj sa Stojanovićevim prethodnikom, sekretarom Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore Veselinom Veljovićem. Ah, da: Nemojte nikako, ali nikako da zaboravite da je Dikić dobar prijatelj i sa (na početku pomenutim) spin-doktorom i manekenom Vladimirom Bebom Popovićem. 

 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top