Početna / Front Page Slide Show / Četvrtak – dan za Velju: 11. 01. 2018.
Četvrtak – dan za Velju: 11. 01. 2018.

Četvrtak – dan za Velju: 11. 01. 2018.

Ničim izazvan, u četvrtak se oglasio Velja Ilić. Kaže čovek „odluka SNS da u nazivu izborne liste ima ime predsednika Srbije (Aleksandra Vučića) je neustavna“. Kaže – sad i svi drugi mogu da nazovu svoje liste imenom Velikog Vođe. Hmmm…  Vučić za Demokratsku stranku? Vučić Đilasov čovek? Vučić na žutoj patki pobeđuje? Vučić za kraljevinu Srbiju? Uhmmmm… Ne… Ipak ne.

Oglasio se i najpoznatiji Bananamen, po zanimanju ministar spoljnih poslova Srbije. Da, pogodili ste, Ivica Dačić: Kaže on „Vučić i ja se dogovorili da samostalno idemo na izbore“. Nama prosto dođe da zapevamo pesmu „Ko bi rek’o čuda da se dese…“

Da se za trenutak manemo politike: Danas je objavljena informacija da stanica „Prokop“ (to vam je ona najmodernija i najlepša, što je otvorio Gospodar onomad) nema prilaz za auto voz. Dakle, ako hoćete u Crnu Goru auto-vozom – ne možete sa Prokopa. Zato „Srbija voz“ uređuje stanicu „Topčider“! Može li neko od naših super-stručnjaka  (na primer Mrkonjić) da objasni javnosti – kako ste, bre, gradili „najmoderniju stanicu u Evropi“ bez prilaza za auto-voz???

Američka Ambasada u Beogradu odbila je da izda vizu generalu Ljubiši Dikoviću za odlazak na Konferenciju načelnika generalštaba o borbi protiv nasilnih ekstremističkih organizacija. Kažu Vulini da im nije jasno zašto. Traže i objašnjenje. Kad bi samo pojedini retardi na funkcijama znali da svako konzularno odeljenje ima diskreciono pravo da ti bez obrazloženja ne izda vizu, bilo bi mi malo lakše.

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi za nezakonitu dodelu državnih stanova 2000. godine tadašnju sekretarku Vlade Srbije Živku Cicu Knežević, ministra Branislava Ivkovića i direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa. Za Živku većina nije ni čula. Za Kertesa svi znaju. Ali Bane Ivković? E, on je posebna priča. Konačno njegova supruga (Biljana Popović Ivković – državni sekretar u MUP-u, u funkciji portparola) može da odahne.

Beše to – Srbija danas. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top