Početna / Front Page Slide Show / Centaršut pendrekom po huliganima
Centaršut pendrekom po huliganima

Centaršut pendrekom po huliganima

PIŠE: Aleksandar Bećić
„Počinje obračun države protiv huligana“! „Država kreće u rat sa liderima navijačkih grupa“! „Oštro protiv ekstremista i narko-bosova“! Načitali ste se ovakvih naslova u novinama u proteklih 48 sati, zar ne? I? Šta će biti od svega toga?
Ništa.
Znate po čemu se to vidi?
Po količini saopštenja. Po prodavanju muda za bubrege u tim saopštenjima. „Najviši predstavnici države, pravosuđa i službi bezbednosti pokušaće da nađu strategiju za zaustavljanje nasilja koje izazivaju pojedine navijačke grupe kao i za otkrivanje struktura koje stoje iza njih“. Nije valjda. Otkrivate strukture? Pa… Prelistajte svoje arhive. Mislim, dosijee. Ali, pod obavezno pregledajte pažljivo odeljak „saradnici službe“.
Naravno, vidi se da od cele priče biti ništa i po – najavama! Pa, „blickrig“ protiv „lidera navijačkih grupa“ se ne najavljuje po novinama.
Osim toga, ne objašnjava se šta će država uraditi. Naročito se ne opisuje kako će se odvijati taj „munjeviti rat“. U njega se kreće odmah, silovito, grubo. Sa svih strana, a ne samo u Beogradu.
Ovako – objavom u apsolutno svim medijima – samo je napravljena usluga raznim „vođama“ i „komandantima“ „navijačkih grupa“. Jer, nisu to navijačke grupe. To su kriminalci. Neki su u najavi, a neki su već okoreli. I kad kažem „u najavi“, mislim da su još maloletni, da nisu upadali u prodavnice i banke s fantomkama na glavama, nego da su samo učestvovali u „remećenjima javnog reda i mira“.
Pravi navijači – znamo to svi – pevaju svom klubu i kad gubi. Pravi navijači ne zvižde tuđoj himni. Pravi navijači prave urnebes pozitivne energije kada njihov klub pobeđuje.
A ova banda, oni će već sutra da razbijaju izloge. A vašoj deci će uvaljivati narkotike u najrazličitijim oblicima. A vi ih trpite.
Kao što rekoh: ovakvim naslovima i pozivanjem na razne „dobro obaveštene izvore iz vrha policije“ samo je poslat signal „vođama“ da se primire na par nedelja. Dok ne osvane neki novi skandal u zemlji Srbiji, oko kog ćemo se svi uzbuditi, zbog kog ćemo svi vrteti glavom.
Ipak, nemojte da se sekirate. Mi imamo Ivicu bez Marice i Aleksu Vučinu! Prvi predsednik vlade i prvi potpredsednik vlade znaju šta rade! I uradiće to! U zakonskim okvirima. Za dobrobit građana. Jer tako traži država. A država to su – njih dvojica. Zar ne?
A njih dvojica nikom više neće da dozvole da se zajeb@va sa državom! Ni radnicima, ni kriminalcima, ni huliganima, ma nikome! Ni ekstremistima! Izgleda da čak neće dati ni Bajatoviću da se zajeb@va sa državom! Ma u dnevnim novinama objavljuju fotografije kao da su poternice u pitanju (a treba tako, nemam ništa protiv)! Sazivaju sednice nacionalnog Biroa za bezbednost, dižu prašinu kako će sve biti sabljom sasečeno!
A neće. Bojim se da neće. Neće sve dok odbranu za huligane koji divljaju po stadionima plaćaju sami klubovi, kao što je to bio slučaj sa Urošem Mišićem, za kog su advokata plaćale uprave Zvezde i Partizana! Neće, jer ne vole političari da im se zviždi po stadionima, o čemu je govorio Ivica. A šteta. Baš bih uživao kada bih na nekom dnevniku gledao masovnu policijsku vežbu pod nazivom Centaršut 2013. Sa upotrebom pendreka, suzavca, lisica, marica…
I verujte, niko se iz te Evropske unije, koja se bori za ljudska prava, ne bi pobunio što je neki bandit zaglavio mardelj, što je nekom nabildovanom „opasnom“ momku pendrek legao preko leđa, što je neki razbijač ili bakljaroš dobio preko nosa.
Ipak, sve mora po zakonu. Dakle, najpre sutra da se Biro sastane. Pa šta nam bog da. Za vikend – još jedno kolo. „Fudbalskog“ prvenstva.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top