Početna / Front Page Slide Show / Čekajući još bolji život
Čekajući još bolji život

Čekajući još bolji život

PIŠE: Aleksandar Bećić

Cirkus je počeo. Istina, cirkus u Srbiji odavno traje, ali sada je počeo predizborni cirkus. Treći u poslednje četiri godine. Znate kako je: štedi se svaki dinar da bi se, kad Veliki Vođa poželi, održali izbori kojima će se zacementirati vlast.

Kada 24. aprila budete glasali, na vašem listiću će, pod brojem 1, biti naprednjaci sa svojim satelitima. Tu brojku Veliki Vođa je od svojih fanova dobio na poklon za njegov rođendan: 5. mart. Dan kasnije, Veliki Vođa nam je još jednom hipnotički pomerio rok do boljeg života.

001Ovaj put, na stranačkom skupu u Sremskoj Mitrovici, obratio se masi od nekih 10.000 duša. Od toga je nekih 7.500 došlo iz raznih gradova Srbije. Šta ćete: centrala je dala zadatak da se u Sremsku Mitrovicu dovede autobus – dva – tri… Ostalo će doći iz Mitrovice…

Elem, Veliki Vođa rekao je da „ne obećava med i mleko nego težak rad“. Na skupu kojim je počela predizborna kampanja naprednjaka, rekao nam je da ćemo za četiri godine „početi da pristižemo Evropsku uniju“.

002Dakle, definitivno nas je tri i po godine zajebavao. Da ne govorim da je ponovo slagao: Koliko me sećanje služi, Veliki Vođa je rekao da ima mnogo državničkih obaveza i da neće imati vremena da učestvuje u kampanji, te da će se u nju uključiti tek poslednjih deset dana. Kako li je, u svom pretrpanom rasporedu, danas našao vremena da se naciji obrati iz Sirmijuma?

Veliki Vođa nam je poručio da „neće praviti kompromise sa politikom prošlosti, koja je donela sukobe i pljačke“… Pomenuo je i to da neće praviti kompromise sa onima koji su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama… Ehm… Pa što je onda nije ispunio obećanje da će uhapsiti Dinkića u roku od šest sati kad dođe na vlast? Što je onda dozvolio da mu na listu dođu bivši čelnici DSS (koji su učestvovali u 23 od 24 sumnjive privatizacije)? Zašto je onda u svoje redove primio Nenada Popovića, koji je uništio više preduzeća u Srbiji da bi svoje džepove napunio? Zašto je onda govorio kako nikad neće sarađivati sa Ivicom Dačićem koji je patološki lažov, a onda pravio s njim dve vlade uzastopno? Da ne govorimo o tome da je „glavni igrač“ uz Sinišu Malija u Beogradu – Goran Vesić. Znate, taj čovek je odmah posle 2000. govorio kako Đinđića voli više nego roditelje. Inače je – prema pričama iz vrha DS – bio zadužen za završavanje najprljavijih poslova. A sad? Sad na sav glas govori kako je prethodna vlast (u kojoj je bio i on) rasturila i opljačkala državu…

Nego, meni je od Vučićevih laži i demagogije – mnogo interesantnije izlaganje večitog ministra Rasima LJajića:

„Opozicija nema nikakav politički program, ni ekonomski, ni socijalni, ni kulturni, izuzev ideje da treba pobediti Vučića. Njegova svaka pobeda je pobeda Srbije“, poručio je lider SDPS.

Zamolio bih da se Rasimu Ljajiću da mesto u Glavnom odboru SNS i počasna članska karta, kao i zlatna značka za najposlušnijeg preletača među svim političarima. Način na koji je Rasim Ljajić pokazao vernost Velikom Vođi je fascinantna. Da ne govorim o uvlačenju lidera PUPS-a Milana Krkobabića koji se u Sremskoj Mitrovici zapitao „da li je iko ostao kod kuće“… Pa – jeste: većina Mitrovčana. Jer, od te mase od 10.000 prisutnih – kažu da je (kao što smo rekli) barem 7.500 bilo iz raznih gradova Srbije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da će se parlamentarni izbori održati i na teritoriji Kosova i Metohije, kao i da će na njima i tamo pobediti SNS. Samo me interesuje hoće li sada njima pomoći pripadnici Tačijeve stranke?

U ranim jutarnjim satima 6. marta u RIK su ušli predstavnici „žute koalicije“: Bojan Pajtić i šerif od Šapca, Dušan Petrović (koji je inače, zvanično, napustio DS i balansira između DS i SDS), Balša Božović, predstavnici Nove stranke Zorana Živkovića… Oni su se zakucali na broju dva. Treći će verovatno biti socijalisti sa svojim novim i starim koalicionim partnerima. Četvrti neko s desnice, peti verovatno isto neko s desnice, Radulovićevi će verovatno krenuti u bitku s brojem 6…

To, zapravo, i nije toliko bitno.

Bitno je da je cirkus počeo. A da bolji život, ipak nije. Izvinjavam se svim mojim čitaocima što sam ih nesvesno obmanjivao 65 dana

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top