Početna / Front Page Slide Show / Čekajući intervju sa preCednikom
Čekajući intervju sa preCednikom

Čekajući intervju sa preCednikom

PIŠE: Aleksandar Bećić 

„Volio bih da vidjeti susret Kolinde Grabar Kitarović i Ljubiše Preletačevića Belog na zvaničnoj razini. To bi bio pravi šou“ – izgovorio je između dva srka kafe moj kolega Siniša Pavić, novinar riječkog Novog Lista, dok smo sedeli u jednom od mladenovačkih kafića i „kratili vreme“ do zakazanog intervjua sa Lukom Maksimovićem, budućim „preCednikom“. 

Nasmejao sam se. Onako od srca. Svidela mi se ideja.

„Još kad bi to bila zvanična press konferencija, sa Draganom J. Vučićevićem u prvom redu“, pomislio sam, prisećajući se idiotarija koje je na naslovnoj strani objavljivao „novinar“, „urednik“ i vlasnik (ne)zvaničnog službenog glasnika Srpske napredne stranke o Kolindi, ali i Luki.

I zaista: Zamislite koji bi haos nastao među mladima u Hrvatskoj kada bi Luka rekao Kolindi „Bez sikiranja, samo jako!“

Bilo mi je samo žao što je novinar iz (ne tako daleke) Hrvatske bolje shvatio sarkazam grupe mladenovačkih građana okupljenih oko projekta Ljubiša Preletačević Beli od mnogih mojih kolega „s ove strane Drine“, koji su me ubeđivali kako je upravljanje zemljom ozbiljna stvar koja se ne može prepustiti „nekom tamo balavcu koji se zajebava“.

Ne bih trošio vaše vreme ubeđivanjem zbog čega treba da glasate za Luku ili nekog drugog kandidata. Ili koliko je važno da izađete na predsedničke izbore. To je vaše pravo, dužnost, a da se ja pitam za nešto u državi, bila bi (kao u Grčkoj) i obaveza.

Među silnim kandidatima, ja znam da postoji samo jedan koji bi politici pristupio potpuno drugačije, nekonvencionalno i da bi povukao mnoge pametne poteze.

Kako sam siguran u to? Tako što znam ko je sve oko njega. I ne, ne pričam o Srđi Popoviću (koji je – da se ne lažemo – bio gost komentator u emisiji posvećenoj Luki Preletačeviću Belom u produkciji Vice-a. U toj emisiji zauzeo je delić. I važan je samo onima koji u svemu vide uticaj CIA, Soroša, masona, iluminata i ostalih satrapa. Znam kakvi su momci oko Luke (Belog). I njima (nazovite me glupim, naivnim, svejedno mi je) verujem; U njima prepoznajem akciju koja se buni protiv „svih onih koji su već 25 godina na političkoj sceni“, ali i borbu protiv lošeg, korumpiranog sistema kao što je ovaj naš.

Luka i njegova ekipa već su ušli u srpsku političku istoriju. Silovitije i pametnije nego kompletan Otpor sa sve potonjim „liderima“ koji su kasnije ušli u politiku i nastavili tamo gde je stao Slobodan Milošević. Za razliku od 2000.-te, oni su koristili samo pomoć običnih ljudi. I maštu.

Luka i njegova ekipa su već napravili revoluciju. 

A kome ćete vi verovati – to je vaš izbor.

Samo za kraj zažmurite i zamislite: Kolinda i Beli. Konferencija za novinare. U prvom redu Dragan J. Vučićević, uz ekipu sa Studija Ble i sa Pinkovizije. I Luka koji na svaku Kolindinu „primjedbu“ i „natuknicu“ odgovara sa osmehom: „Samo bez sikiranja. Ljubi čika“. Neprocenjivo, zar ne? 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

2 komentara

  1. Samo jedan dodatak – evo sedim u Grčkoj dok ovo čitam, i pitam ljude kako ide to s „obavezom“ glasanja. Nasmejaše se. Kažu: sa polovinom građana koja bojkotuje, šta misliš kako ide.

  2. miha bukovac

    „Upravljanje zemljom je ozbiljna stvar koja se ne može prepustiti nekom tamo balavcu koji se zajebava“!
    Kao da to izgovora Toma gledajući pored (ili preko) glave Aleka (dok ovaj drži monolog) tamo negde u daljinu gde su (po prioritetu) „poređane njegove vizije“ za (najmanje) dva / tri mandata

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top