Početna / Front Page Slide Show / Božić, 07. 01. 2018.
Božić, 07. 01. 2018.

Božić, 07. 01. 2018.

Na Božić pre 75 godina u tišini svoje njujorške hotelske sobe umro je Nikola Tesla – najveći genije našeg naroda i verovatno jedan od najbriljantnijih umova na svetu svih vremena. Ali, koga briga za to.

Vernici Srpske pravoslavne crkve proslavili su Božić pucački. Zalihe pirotehnike su drastično potrošene. Bogu hvala. Sa ovoliko džebane koliko smo potrošili od 31.12. do danas, moglo je i Kosovo da se oslobodi. Zlatne rezerve čuvaju se za noć između 13. i 14. januara.

U centrima mnogih gradova Srbije u nedelju se lomila česnica. Negde haotično – negde disciplinovano. U Beogradu je veliku česnicu kod Hrama Svetog Save čuvala policija i žandarmerija. I to iza dvostruke ograde. A prvo su je lomili političari. Možda bude neki zlatnik za vajdicu…

General Ljubiša Diković reče da nas je „KFOR upozorio kako su u Kopnenoj zoni bezbednosti mogući nemiri“. Srećom, naša vojska ima najnovije modele Vulina 20-18 u neograničenim količinama, pa nemamo razloga za brigu.

Kad smo kod Kosova, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio kako se boji da „politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića vodi izdaji Srbije i Kosova“… Ma nije valjda presvetli vladiko? Pa to je onaj kog ste vi više puta blagosiljali, koliko se sećam!

Taman kad smo se ponadali da će Javni servis nastaviti sa emitovanjem serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“, pa da imamo čemu da se smejemo i po čemu da pljujemo – ćorak! Ono što smo s nevericom gledali poslednjeg dana 2017. bio je pilot. Posle onolike količine negativnih komentara serija navodno čeka proleće… Dok zaboravimo koliko je to bilo loše.

Hrvatski mediji već 12 dana nisu ni čuli ni videli predsednicu te države Kolindu Grabar Kitarević. Ne znaju gde je. Eh, kad bi kod nas zavladalo to neznanje, pa da se odmorimo. A i da nam se uspaniče Željko Pinktrović i njegovi sateliti i krenu sa specijalnim programima „rušenje Vučića“ – poslednji deo.

Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top