Početna / IMOVINA / Dokumenti / Boža derikoža
Boža derikoža

Boža derikoža

Prvi ministar finansija u Srbiji posle ere Slobodana Miloševića ostaće zapamćen po nadimku Boža Derikoža koji je „zaradio“ nakon uvođenja fiskalizacije i obaveznog plaćanja PDV-a u finansijske tokove ove zemlje.
Ne, nije šala: rođen je 1. aprila 1965. godine, a završio je Harvard Business School. U vladi Srbije obavljao je i dužnost potpresednika zaduženog za evropske integracije. Jedan je od retkih koji je podneo ostavku na svoje mesto zbog toga što pregovori sa EU nisu počeli za vreme njegovog mandata.
Dugo ga je pratio i nadimak tetkin podstanar.
Kakva je njegova trenutna imovinska karta možete videti ovde:
djelic jul 2013Kakve su mu bile imovinske karte od 2010 do januara 2013 možete videti ovde.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top