Početna / Front Page Slide Show / Badnji dan 06. 01. 2018.
Badnji dan 06. 01. 2018.

Badnji dan 06. 01. 2018.

Badnji dan je međ’ pravoslavnim Srbima prošao uglavnom u prangijanju, petardanju i slanju tipskih poruka kojima se čestitao skorašnji dolazak Isusa Hrista. Na nedostojan način, doduše: Da ponovimo: Badnji dan, a ne Bejrut. Božić, a ne Bagdad. Ako vam to išta znači.

Jutro je bilo uzbudljivo: talačka kriza u prestonici. Izvesni reketaš i ubica u pokušaju dobio nalog da ide u zatvor, pa se zabarikadirao u svojoj zgradi i pretio da će da se digne u vazduh. Posle dva sata se predao. Tresla se gora, rodio se miš. Pardon, reketaš.

Veliki Vođa objavio kako je odlučio da preda Aerodrom Nikola Tesla  izvesnoj francuskoj firmi na koncesiju u narednih 25 godina. Posao od 1.5 milijardi evra. Gospođa Fikus je stajala mirno dok je vođa objašnjavao kako bi – da nije njega – trebalo da prođe čitavo ledeno doba dok bi na Surčinu bio zarađen taj novac. Da li vam se čini da je Vođa izašao „malo“ iz Ustavnih ovlašćenja? Kako bilo: Ovaj posao vlast će da hvali, a opozicija da pljuje. U svakom slučaju – sada ima para i za vanredne parlamentarne izbore.

Kad smo već kod izbora – Veliki Vođa je izvoleo da saopšti kako „što se njega tiče vanrednih izbora neće biti – osim ako ga nadglasaju 10. januara na sednici stranke“. Bolji vic odavno nisam čuo.

Ah, da: Veliki Vođa (i nećemo više o njemu) nam je saopštio kako je uneo Badnjak u zgradu Predsedništva, ali bez kamera. Prosto mi na današnji dan dođe žao onog Tome Bajčetinskog…

Bizarna smrt: Pacijent koji je kolima Hitne pomoći prevožen iz Vranja u Niš, usled sudara u blizini Vladičinog Hana je ispao iz saniteta i – poginuo.

Dragan Đilas pozvao opoziciju pred beogradske izbore na ujedinjenje. „Ako nam se stavovi poklapaju i ako svi mislimo da su ovi na vlasti loši, zašto da se ne udružimo“?

Beše to – Srbija danas.

 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top