Početna / VESTI / Srbija danas / Babićev vozač na slobodi, protesti širom zemlje i druge vesti za 02. februar
Babićev vozač na slobodi, protesti širom zemlje i druge vesti za 02. februar

Babićev vozač na slobodi, protesti širom zemlje i druge vesti za 02. februar

Vozač vazduplohovca Zorana Babića, donedavnog direktora Koridora Srbije, pušten je iz Niškog zatvora da se brani sa slobode nakon što je pre dva dana ubio ženu na isključenju Doljevac sa auto-puta Niš – Leskovac. Kažu – neće da utiče na svedoke. Nema razloga za ostavljanje vozača u pritvoru. Još samo da iz vlade saopšte kako je Babić dobio novi posao – na primer u nekoj ambasadi. I onda vidite svu napreDNOst ove hunte.

Ovo je slika sa protesta održanih u Beogradu 2. februara. Oboren je rekord u broju učesnika. Oboren je i rekord u broju bednih tekstova i vesti objavljenih povodom ovog građanskog protesta. Ako niko drugi – ja ću zapamtiti da je Željko Pinktrović na Pinku 3 pustio vest da je na protestima bilo 50 ljudi, a Dragan J. Vučićević izbrojao 1.800 demonstranata u službenom glasniku SNS. Budite sigurni: Ona vlast koja ovu dvojicu (i još neke) doživotno ne lustrira biće smenjena brže nego ova. 

Prema informacijama kojima raspolažemo, spot koji je naprednjačka vlast snimila navodno je osmislio Pajkić junior. Za sve one koji žele da ispod ovog teksta na društvenim mrežama ostavi posprdan ili uvredljiv komentar na račun vladajuće klike i Pajkića, predlažemo samo jedno: Da napišu #BojkotujBota. 

I u Severnoj Mitrovici održani su protesti protiv ove vlasti. Na čelu kolone bio je stariji sin ubijenog Olivera Ivanovića. Srpska lista je odmah posle održanih protesta napisala kako „cirkus večeras odlazi“ iz njihovog grada heroja. Ona Srpska lista koja je slagala da je napustila sve nivoe vlasti u Prištini a čiji je ministar Nenad Rikalo smenjen pre manje od 24 sata. Što se tiče slabog odziva… Svaka promena kreće od malog broja ljudi. Važno je pobediti strah.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, najavila da će tokom februara opozicija objaviti svoj „Ugovor s narodom“. Doktorka, uz dužno poštovanje, opozicija mora da položi Zakletvu narodu. 

Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top