Početna / Front Page Slide Show / Apsolutno je nevažno ko je više kriv
Apsolutno je nevažno ko je više kriv

Apsolutno je nevažno ko je više kriv

PIŠE: Peđa Đurović 

Da mi rezimiramo malo stvari, ali onako… Kako bih rekao… Zrelo i ozbiljno:

U Srbiji su se za poslednjih 17 godina desile brojne promene, i sve su izrazito loše ako se posmatraju iz ugla interesa naroda i države. Nakon što je jalovo smenjen jedan diktatorski režim, koji je ojadio Srbiju jer nije bilo nikog dovoljno sposobnog da sagleda promene na globalnom planu, na vlast je došla bratija koja je do 5. oktobra 2000. godine bila presrećna kad ih diktator pozove na kanabe da proćaskaju.

Apsolutno je nevažno ko je više kriv, i ko se više ogrešio o državu i narod. Iz mog ugla posmatrano, svi politikanti koji se muvaju u i oko vlasti poslednjih 30 godina zaslužili su kaznu kakva je bila ona na Golom otoku. I Koštunica, i Đinđić, i Živković, i Cvetković, i Tadić, i Dačić, i Nikolić i Vučić. Ali i svi oni koji su bili sa njima: Razni Dinkići, Draškovići, Ljajići i mnogi drugi, baš kao i oni koji nikada nisu direktno učestvovali u vlasti, i tu mislim na razne pokrete i sekte, čiji su lideri zamajavali narod navodnom borbom protiv režima, ma koji da je u pitanju, a iza kulisa su pravili dilove i obezbeđivali svoje porodice.

Naprednjačka vlast je najgora od svih pominjanih iz dva razloga.

Jedan je taj što je sačinjavaju primitivni, glupi, beskrupulozni i beskrajno bahati ološi, na čelu sa psihički obolelom bitangom bez dana radnog staža. Sa bitangom koja boluje od samoreklamerstva i koja sve otvorenije radi za potrebe šiptarskog lobija. On daje i ono što mu se ne traži, poklanja državnu imovinu, primorava narod da se odriče istorije, kulture, tradicije, podstiče raseljavanje domaćeg stanovništa i naseljavanje Srbije strancima sa Bliskog istoka.

Drugi razlog je taj što su oni saterani u ćošak, oni nemaju gde dalje, i nemaju više na koga da svaljuju krivicu, i znaju da će se na njima lomiti kola i da će morati da snose odgovornost. Neće moći svi da uteknu.

To će ih u narednom periodu činiti sve više nasilnim, a kao dan je jasno ko kontroliše sve one nasilničke grupe huligana. Od kako je ova vlast zauzela poziciju nema navijača da razbijaju Beograd jer je Kosovo Srbija, nema huligana da lome pederima lobanje, nema nijednog incidenta, pomislio bi čovek da živimo u idealnoj državi kada je u pitanju nasilje. Ima zato porodičnih (samo)ubistava i raznih drugih devijacija, karakterističnih za ozbiljno obolela društva.

Proturili su zakone koji stranim državljanima omogućavaju kupovinu srpskih oranica i koji predviđaju da se migrantske porodice koje dobiju decu na teritoriji Srbije stimulišu sa 100.000 dinara za prvo dete, dok za drugo, treće i četvrto dobijaju znatno veće sume. Lukavo su uneli u zakon da to pravo ostvaruju i državljani Srbije, ali su svesni da ovde bela kuga odavno vlada, i da se buduće majke i očevi sudaraju na aerodromima bežeći iz ovog tamnog vilajeta.

Nema više „Politika me ne zanima“, nema više „Svejedno ne mogu ništa da promenim“, nema više „Njih svakako postavljaju stranci“, nema više apatije, nema više defetizma, nema više straha, nema više neodlučnosti. Ili nema više Srbije. Na nama je da odlučimo da li ćemo uzeti svoje živote u svoje ruke, ili ćemo pustiti bahatu bagru da nas žive sahranjuje.

Share Button

O Peđa B. Đurović

Rođen sam daleke i varljive 1968. godine u Beogradu, i to me je opredelilo za ceo život. Beograđanin sam u srcu i duši, što nikako ne znači da se odričem svojih korena, koji po očevoj liniji vuku sa Romanije, a po majčinoj sa tromeđe Bosne, Like i Dalmacije. Odrastao sam i školovao sam se u nekoliko evropskih zemalja (Francuska, Rumunija, Poljska, Italija), da bih se 1992. godine skrasio u rodnom gradu, a 1995. godine sam se preselio u Batajnicu, gde i danas živim. Pišem jer volim i jer ne želim da ćutim.

2 komentara

  1. Bravo,Peđa, oduševiš me uvek svojim tekstovima i uvek ću biti uz one,koji su spremni da stvar uzmu u svoje ruke,radi vas mlađih,moje je prošlo uzalud.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top