Početna / Front Page Slide Show / A čemu se, jadan, smeješ?
A čemu se, jadan, smeješ?

A čemu se, jadan, smeješ?

PIŠE: Aleksandar Bećić
Čak i po cenu da mi neko prebaci kako navijam vodu na vodenicu Aleksandra Vučića kom treba (?!) razlog da se otarasi Ivice Dačića, objavljujem ovu sliku koja je, inače, nastala 25. marta ove godine. Sliku na kojoj se ministar spoljnih poslova moje zemlje kliberi u društvu Hašima Tačija. Slika je nastala u Prištini. Tog dana je u Prištini, inače, održan regionalni sastanak koji je, prema izveštaju Večernjih novosti, „protekao bez državnih obeležja, ali u znaku prepucavanja“. Prema istom tom izveštaju, Hašim Tači je nekoliko puta rekao da je Kosovo država.
Nije mi jasno šta je očekivao novinar Večernjih novosti od Hašima Tačija da kaže? Da prizna kako je on verni podanik Beograda? Da sa Dačićem zapeva (kao što je navodno pevao prilikom jednog pijanstva) „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala“? Da li je Tači možda trebalo da kaže Dačiću kako je sve ono što se dešavalo 1999. samo šala?
Šta god da je trebalo da izgovori, izgleda da se Dačić nije mnogo sekirao zbog „provokacija“, koje su, iz pera novinara Novosti, opisane sledećim rečima:
„…Tako je i centralna tema sastanka – ekonomski razvoj regiona i zajednički infrastrukturni projekti – donekle ostala u senci razmene varnica između srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića i ministra spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Hašima Tačija.
Tači nije propuštao priliku da poruči da se „bez Kosova ne može zamisliti stabilan Balkan i njegova integracija u EU“, (svaki student političkih nauka će odgovoriti da je to tačno, op. aut.) „da Priština stiče međunarodni subjektivitet“ (on se, inače, meri brojem priznanja država, op. aut.) i da je „formiranje nove vlade pokazalo je da je Kosovo država“ (to i jeste jedan od pokazatelja državnosti, ali, dobro – op. aut).
Dačić je uzvratio da treba „spustiti loptu“…“
Aha… Dakle, pošto je trebalo spustiti loptu, neko je ispričao vic, svi su počeli da se smeju, a Ivica se gotovo pa zagrcnuo, dok su Vlora Ćitaku i Zorana Mihajlović (koja je takođe bila na tom sastanku) razmenjivale recepte za slatko i slikale muške političare (sliku je inače, na svom twitter profilu objavila Vlora Ćitaku, koja je sada ambasador Kosova u SAD… ).
Mogu da zamislim kakav bi kez ministar spoljnih poslova moje zemlje mogao da postavi na lice da ga Tači nije provocirao.
E, moj Dačiću… Ti što govoriš kako „i ti imaš fijoku“…
Čemu se smeješ u Prištini, jadniče?
Koga u narodu lažeš da braniš interese naroda koji je ostao na „tvojoj rodnoj grudi“?
Da li ti još bilo ko veruje kada, posle svega onoga što ste odradili u Briselu, da „nikada nećete priznati nezavisnost Kosova“?
Ne tako davno, napisao sam Najkraću kolumnu o Reformatoru Velikom.
Istu takvu bih napisao i o tebi, da nisam potrošio već ovoliko vremena na tvoju beznačajnu sliku.
Zato ti kažem:
Lažeš, Dačiću.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Jedan komentar

  1. Naravno da laže.Pa zar nisu sve nevolje ovog naroda i države počele upravo sa njegovom partijom?

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top