Početna / DOBRI LJUDI / Ne dozvolimo da mali Ivan bude biljka
Ne dozvolimo da mali Ivan bude biljka

Ne dozvolimo da mali Ivan bude biljka

Četvorogodišnjem Ivanu Filipčevu iz Bečeja, koji boluje od cerebralne paralize, potrebna je pomoć kako bi mogao da prikupi 2.500 evra za lečenje u Slovačkoj.

„Ivan Filipčev i njegova braća blizanci pre četiri i po godine rođeni su prevremeno, u sedmom mesecu trudnoće. Ivan je imao samo 920 grama, a njegova braća Filip 1.050 i Vanja 1.060 grama. Vanja je izgubio bitku za život, a Ivan kao posledicu krvarenja na mozgu i hidrocefalusa, ima cerebralnu paralizu, ali i deformitet stopala, strabizam i velike poteškoće s hranjenjem“, ispričala je novinarima njihova majka Kristina Demeter Filipčev.

Ivanovi roditelji, koji su novinari, prethodnih godina potrošili su sav novac koji su imali.

„Terapije su mnogo pomogle detetu, naročito na planu mentalnog i verbalnog razvoja, što je veliki napredak, s obzirom na to da su lekari, zbog veoma ozbiljnog oštećenja mozga, prognozirali da će Ivan da bude ‘biljka'“, kazala je Kristina Demeter Filipčev i dodala da dečak mora da nastavi sa terapijama da bi i dalje napredovao.

Svi koji žele da pomognu, mogu da uplate novac na dinarski račun: 160-441367-25

ili na devizni račun: 00-540-0001405.5 sa IBAN brojem RS35160005400001405530.

Humanitarna SMS poruka se može poslati na 3030, sa sadržajem: 129, a cena poruke 100 je dinara.

Donacije platnim karticama mogu se izvršiti preko http://www.budihuman.rs/edonate/index/129.html

NAPOMENA: Portal Kolumnista nije inicijator niti organizator ove akcije, već objavljivanjem informacije želi da doprinese bržem širenju informacije, kako bi se pomoć za dete brže skupila. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top