Početna / VESTI / Srbija danas / 27.05.2015.
27.05.2015.

27.05.2015.

Svanuo je i taj dan. Po prvi put u istoriji (zna se, samo tako može) srpski premijer je kročio nogom na tlo Albanije, prvi put je posetio Tiranu. Šta mislite, šta će pisati na naslovnim stranama dnevnih novina? „Bože, pravde orilo se Tiranom“ ili „Vučić se poklonio albanskoj zastavi“? Samo pitam…
Nego, kad smo već kod Vučićeve posete Tirani, svašta ste mogli da čujete u medijima: „Previše smo ratovali“, „Albanci i Srbi su dva najveća naroda“, „Vreme je da sarađujemo“… Ma, kao da ćemo sutra sa Tiranom graditi bratstvo i jedinstvo… Da nije Brisela, ne bi Super Alek onako pričao sa nestašnim Edijem.
Kad smo kod Edija Rame (koji nije margarin, baš kao što italijanski predsednik Matarela nije Mortadela, Igore Bečiću), za Ramu je onaj dron – bio šala. Za Ramu projekat Velike Albanije (kad mu je Vučić u poseti) ne postoji. Oni su za Evropu, nego se, eto, mi nešto bunimo! Vučiću, vidiš li kakve PR savetnike treba uzeti?
Dosta o Najvećem Naprednjaku Međ’ Naprednjacima. Da prošetamo do Leskovca gde je gradonačelnik (naprednjak, doktor) Goran Cvetanović održao konferenciju za novinare na groblju. Tomoooo… Objasni čoveku ko je u stranci nadležan za grobarske poslove, života ti!
Da ne bi bilo dosadno, da koju reč kažemo i o demokratama: nema 24 sata kako su (prema navodima medija) Borka Stefanovića kritikovali u DS-u zbog komunističkih ideja. Potom ga je Vesna Pešić nazvala nacionalistom. „Šta li je sledeće“, vajkao se Borko na Tviteru. Pa, možda da se otkrije kako si ti Vučićev trojanski konj? Ili da te je u DS ubacio lično Šešelj? Ili… Ne znam, ne radi mi mašta.
Švajcarska policija pohapsila čelnike FIFA zbog mita i korupcije u Međunarodnoj fudbalskoj organizaciji, na osnovu optužbi američkih tužilaca. Eh, da pozovemo te Amerikance i te Švajcarce? Pune ruke posla ovde u FSS.
Beše to – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top