Početna / VESTI / Srbija danas / 26.01.2016.
26.01.2016.

26.01.2016.

Moje kolege fotoreporteri koji su danas protestovali pred Skupštinom Srbije izvojevali su pobedu: Poslanici nisu usvojili predlog autentičnog tumačenja Zakona o autorskim i srodnim pravima. Političari su se uplašili da će ubuduće u novinama izlaziti onakvi kakvi zaista jesu: otuđeni i zamagljeni, nevidljivi svom narodu. 

Veliki Vođa je danas otvorio (?!) stanicu Prokop i rekao da će „cela stanica biti gotova do 2018“. Sutra će Vođa da nastavi razgovore sa predstavnicima Prištine, kao da Olivera Ivanovića nikad nije bilo. Ah, da. Reformator Veliki da će raspisati izbore za 45 do 50 dana, a kampanja će trajati veoma kratko. Bata Keramičar i dalje je ministar odbrane.

Poslanik SNS i stručnjak za krečenje i lutrijske poslove Vladimir Đukanović upozorio je Velikog Vođu da ne može da dobije naredne izbore, jer je protiv njega „upregnuta cela mašinerija“. E, moj Đukanoviću, ni kao novinar nisi bio previše kreativan. Bio si bolji u određivanju kvota u kladionicama.

U kabinetu Master Tome Bajčetinskog danas su kratko objasnili da se povodom govora u Kragujevcu neće oglašavati. Uistinu, a šta bi mogli da kažu? Fašizam se teško objašnjava i opravdava. Mene više brine što zaštitnica prava građana Grada Beograda nije bila zaprepašćena govorom, kao što je bila zaprepašćena emisijom Ivana Ivanovića.

Gej lezbejski info centar (GLIC) saopštio je da je obezbeđenje Parade ponosa, u oktobru 2015. godine, građane Srbije koštalo nešto više od 300.000 evra. One batine koje su dobili brat Velikog Vođe i brat gradonačelnika Beograda na vodi bile su papreno skupe…

Ustavni sud je proglasio neustavnim rešenje o pritvoru Miškovića, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu u iznosu od 12 miliona evra kao zamena za pritvor. Advokati Miroslava Miškovića traže da se 12 miliona evra vrati. Eto nove rupe u budžetu rođaci… Ako pitate Vulina ili Vujovića kako da se to reši – odmah će oni: Udri trudnice i radnike po džepu.

Prođe 26 dan boljeg života. Štrajk glađu počeo je i jedan policajac u Mladenovcu. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top