25.11.2013.

25.11.2013.

U ovoj godini u Srbiji je ubijeno 45 žena. Prošle godine ubijeno je 28. Nažalost, ovo je zemlja u kojoj je nasilje normalna stvar, na koju svi gledaju kao uobičajenu pojavu. Koliko puta ste samo čuli „Ma dobro, ružno je što je prebio, ali ona je bila nemoguća“? Protiv nasilja nad ženama, protiv svakog oblika nasilja jačeg nad slabijim možete se boriti samo na jedan način: drakonskim kaznama.
Tomislav Nikolić je primljen u Noćne vukove, najveće bajkersko bratstvo među pravoslavnim narodima. Snimio se u prsluku. Komentar? Suvišan. Baš suvišan.
Vlada Srbije je dala saglasnost za pokretanje postupka privatizacije Galenike i Politike AD, objavljeno je u „Službenom glasniku“. E, sad da vidimo ko će da se zaleti… I jedna i druga firma su u ozbiljnim problemima… Važno je da je ministar Radulović već rekao da Galeniku nećemo dati „budzašto“. Oko Politike se nije izjašnjavao.
Bolji život stiže krajem 2014. i u 2015. godini. Tako kaže ministar finansija Lazar Krstić. Sine Lazo, jesi li ti siguran da mi toliko možemo da izdržimo?
Premijeri Srbije, Kine i Mađarske postigli su u Bukureštu dogovor o zajedničkom projektu modernizacije železnice između Budimpešte i Beograda. Sve je to super, ali, zar vam nije čudno što se o tome nisu dogovorili u Beogradu, Budimpešti ili Pekingu?
Više od 900 auto-škola u Srbiji ne radi već mesec dana. Oko 50.000 kandidata koji su počeli obuku je „na ledu“. Vlasnicima auto-škola je prekipelo. Počeli su da prete blokadama svih puteva u Srbiji. Ne vidim zašto prete: sad će sneg, ionako će da bude sve blokirano.
Sutra počinju radovi na raščišćavanju zgrade Generalštaba koja je razrušena u NATO bombardovanju. Trajaće 70 dana. Izvodiće ga pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane. Gajgerovi brojači su spremni.
Stigla zima. Počeo da pada sneg. A vi? Kako ste?
Beše to – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top