Početna / VESTI / Srbija danas / 19.04.2014.
19.04.2014.

19.04.2014.

Najradosniji (ili je ipak najveći?) praznik za sve Hrišćane: Vaskrs, Uskrs – kako god – čestitali su nam svi: patrijarh, nadbiskup, svi iole značajni političari, Master Toma, ali i Alek V. Mi nećemo. Mi ćemo Vam samo reći – Hristos Voskrese. Nadajmo se da će i Srbija vaskrsnuti. Barem ekonomski.
Pola Srbije je ugroženo poplavama. U drugoj polovini se uživa u nadolazećem prazniku. Od Velikog Petka do samog Uskrsa – situacija se nije promenila na bolje. Lučani, Prokuplje, Kuršumlija, Ivanjica, Zaječar, Požega, Arilje, Kruševac… Ovo su samo neka mesta gde je gusto.
I u sedištu Srpske napredne stranke poplava: da se razumemo – poplava novih članova. Svako je rešio da postane drug član. Pa da se ovajdi. Svakog dana u SNS se učlani od 1.000 do 2.000 novih napredno orijentisanih Srba. Znači – nema razloga za brigu! Idemo samo napred!
Godina dana je prošla od kako je potpisan Briselski sporazum. Beograd je uradio sve što je traženo. Priština? Ništa. Kazna? Izostala. Uh, pardon: Priština je rešila da formira vojsku. Kazna? Izostala. Nagrada? Dobiće je – kad budu primljeni u EU. Mislite da neće biti tako? Mogli bismo i neku opkladu da bacimo…
Prošlo je šest meseci od kako je umrla Jovanka Broz. Na pomenu tim povodom, na njenom grobu pojavilo se slovom i brojem dve osobe: Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz i novinar Žarko Jokanović (koji je s njenom biografijom zaradio priličnu svotu novca). A kada smo pre šest meseci govorili o lešinarenju i licemerju nad Jovankom, mnogi su bacali drvlje i kamenje po nama.
U Srbiji od danas važe novi propisi za uvoz polovnih vozila. Nekoga će glava da zaboli, jer neće moći da više vara. Nekoga će glava da zaboli jer će kola poskupeti. A vas i mene? Ma ništa. Para da kupimo auto ionako – nema!
Beše to – Srbija danas. Uskrs je sutra. Nek je sa srećom.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top