Početna / VESTI / Srbija danas / 16.07.2014.
16.07.2014.

16.07.2014.

Na donatorskoj konferenciji koja je održana u Briselu, predstavnici 58 zemalja su obećali skoro milijardu evra pomoći za obnovu Srbije. Da budemo precizni: 995 miliona. Na pare ćemo ipak da čekamo. I tek će da se vidi šta su donacije, a šta su krediti. I da se zna: donatori su rekli da oni očekuju da rad na obnovi bude gotov za pola godine. E, rođaci, kad bi tako moglo u Srbiji…
Kad smo kod donatorske konferencije, Master Toma je poručio kako mi ne zaboravljamo dobročinitelje. Obećao je i spomenik, nalik na onaj posvećen francuskom narodu, na Kalemegdanu. A, Master Tomo, gde ćemo da ga postavimo? U Bajčetinu? Negde u Obrenovac? Ili možda u Krupanj?
Na sajtu Ministarstva poljoprivrede informacija koja je mnogima promakla: nivo aflatoksina u mleku je ponovo podignut. Sad – negde između. Umesto 0.05 mikrograma po litru, koliko propisuje Evropska unija, kod nas može 0.25 mikrograma po litru. Prevedeno na jezik običnih smrtnika – izvoza mleka do daljeg – neće biti. Napredno.
Esmark stil, koji vode bivši šefovi US Steel Srbija, i rusko-češka Junajted grupa dve su kompanije koje bi htele Železaru Smederevo. Ameri hoće pogodnosti. Rusi hoće železaru ovakvu kakva jeste. Pogodite ko će je dobiti…
Dok je u dobrom delu Srbije bilo nevreme, poslanici su se u Skupštini prepucavali oko izveštaja o poplavama. Rasprava je trajala do večernjih sati. Odgovora na postavljena pitanja nema. A još uvek nema ni para za pomoć poplavljenima. Iako je prošao 15. jul. Za taj dan pare Obrenovčania obećao drug Julin. Poznat kao ministar Vulin.
U Srbiji registrovan prvi slučaj groznice Zapadnog Nila. Ala ste zaprašivali one komarce, svaka vam čast.
Siniša Mali nije precizno koristio literaturu u doktorskom radu – kažu na FON-u. Pitam se da li je tako (ne)precizan kad su finansije u pitanju.
Aleksandar Vučić danas se, za divno čudo, nije pojavljivao u javnosti.
Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top