Početna / VESTI / Srbija danas / 16.04.2014.
16.04.2014.

16.04.2014.

Jedna meni draga osoba rekla mi je da je vest dana – kiša. Zato i počinjem ovaj pregled tom vešću: Danas je u Srbiji padala kiša. Valjda smo danas zbog toga bili ovoliko blesavi. Koliko da znate: tako će biti i sutra, i prekosutra… A u planinama će biti snega.
Srbija je danas proslavila dan svoje Vojske. Tim povodom Master Toma je izgovorio kako nikada nismo vodili osvajačke ratove. Uhhh… Tomo… Ima mnogo istoričara koji se apsolutno ne bi mogli složiti s tobom. A i tvoj politički otac (i kum, doduše) ne bi mogao da se složi s tobom…
Srbija je danas dobila novu grupu od 250 poslanika. Radnik se namrštio. Oni su polagali zakletvu kako će raditi u interesu naroda. Doduše, sve je ličilo na ono „danas kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku reč da ću marljivo…“ Nek nam je bog u pomoći.
Srbija danas nije dobila novu vladu. Ali je zato dobila novu skandaloznu naslovnu stranu na kojoj se vidi Nobelovac Ivica i uz kog piše kako je on lično sprečio hapšenje pojedinih funkcionera MUP-a. Zbog ovoga se u uređenim zemljama ide u zatvor. Vi razmislite ko bi trebalo da se tamo nađe.
Premijer Novog Južnog Velsa Beri O’Farel podneo je ostavku zato što je navodno primio na poklon flašu vina koja košta 2.800 dolara. Australijskih. Koliko bi srpskih zvaničnika moralo da ponese ostavku? Ne jednu, nego deset odjednom?
Gazda Miško ponudio svoju kompletnu imovinu u zamenu za pasoš i mogućnost da se slobodno kreće i radi. Usijala se stolica?
Za sve vas koje ne interesuju vesti iz srpskog „džetseta grandovske provinijencije„, za sve vas kojima nije bitno ko je nabio nove silikone, vest: Film “Leto bez meseca” mladog reditelja Stefana Ivančića svrstan je u zvaničnu selekciju Festivala u Kanu. Bravo.
Beše ovo Srbija danas. Sutra će biti sutra. S kišom.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top