Početna / VESTI / Srbija danas / 13. avgust 2016.
13. avgust 2016.

13. avgust 2016.

Srpski mediji subotu su počeli informacijom da je Austrija čestitala Srbiji novu vladu preko Kurca. Ne – ne budite bezobrazni. Mislim na austrijskog ministra koji je izjavio da je Vučić „sidro stabilnosti na Balkanu“… Koliko se sećam, Sloba je bio bolji: On je bio „faktor stabilnosti“… Ovo je više… Pesnički rečeno.

Nego, kad smo već kod Slobodana Miloševića: Već ste čuli da je „oslobođen optužbi pred haškim tribunalom“, kako je slavodobitno izjavio njegov politički naslednik, Ivica Dačić. Pa – iskreno – bilo bi veoma čudno da mrtav čovek bude proglašen krivim i upućen na izdržavanje kazne…

Prošlo je 17 meseci od kako su u transportnom helikopteru Vojske Srbije poginula četiri letača, dva medicinska radnika i jedno dete, čiji život su pokušavali da spasu. Odgovornih još uvek nema. Na vašu žalost, gospodo iz vlasti, mi ne zaboravljamo.

Prema pisanju vikend izdanja pojedinih medija, zvezde kažu da će novu vladu pratiti skandali Ivice Dačića. Nekako mi je teško da poverujem u to: Mislim da će novu vladu pratiti skandali svih ministara. I njihovog šefa, naravno.

Tehnički ministri u vladi Hrvatske i dalje prikupljaju predizborne poene pljuvanjem po Srbima. A naši ministri  alergijski reaguju na njihove izjave i pljuju po komandi. Sada je barem jasno koju su školu učili naprednjački botovi.

Ako ne znate čime su Hrvati razbesneli srpske ministre, da vam pojasnimo: Izvesni Vlaho Orepić, tehnički ministar unutrašnjih poslova susedne zemlje izjavio je kako će, kada se „obrišu lažna prebivališta Srba, u Vukovaru nestati potreba za ćirilicom“. Nažalost, ne treba nam Orepić za brisanje ćirilice, kad je u Srbiji tako uspešno brišemo na svim nivoima.

Prolazi osmi dan Olimpijskih igara u Riju. Još uvek nismo osvojili medalju. Za utehu: Del Potro, onaj što je na samom startu poslao Đokovića kući – skinuo je još jedan skalp i poslao Nadala na avion.

Beše to – Srbija danas. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top