11.05.2015.

11.05.2015.

Na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika MMF-a bilo je, prema rečima ministra privrede Sertića, „nekoliko puta vrlo neprijatno“… Pa da: i ovim strancima je bilo neprijatno koliko nam dobro ide. Zato su onu temu o povećanju plata i penzija ostavili za drugi put i pitali Znate Već Koga kad će da nas udari po džepu i poveća cenu struje, a ne da se ovde bahatimo!
Nebojša samozvani doktor Stefanović, poznat po tome što privremeno obavlja dužnost ministra unutrašnjih poslova izjavio je kako se zaštitnik građana Saša Janković „bavi politikantstvom“ i „napada vojsku i policiju“. Meni kroz glavu prolazi samo jedno pitanje: ima li kraja glupostima i bezobrazluku srpskih ministara?
Kad smo već kod Jankovića: o njemu su – sa čovekom koji vodi ovu zemlju s položaja premijera – razgovarali i predstavnici civilnog sektora (to su vam oni domaći izdajnici i strani plaćenici, poznati i kao NVO) razgovarali su u Nemanjinoj 11. I zamislite, nisu se složili kada je reč o slobodi medija, vladavini prava i odnosu prema ombudsmanu Saši Jankoviću. Baš me čudi…
Prva evropska kuća dodelila je ministarki Zorani Mihajlović i Siniši gradonačelniku Malom titulu Najevropljanin za 2014. godinu. Prosto me strah ko će sledeće godine dobiti ovu titulu. Gašić? Mitrović? Vučićević?
U dnevniku B92 o krizi u Makedoniji i obračunu s albanskim teroristima u Tetovu govorio nekadašnji novinar, samozvani analitičar i svakako poslanik SNS Milovan Drecun. Eh, nekad je B92 dovodio samo ugledne goste, koji imaju šta da kažu.  S terorizmom nema igranja. Makedonija se poigrala. Srbija se igra, a zna da je puklo i u Bosni i kod Makedonaca.
Na kraju 11. dana maja da vas podsetimo da je u utorak – tačno 60. dan od kako su u stravičnoj helikopterskoj nesreći izgubili sedam ljudskih života. Do danas ne žele da nam kažu – ko je kriv.
Beše to – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top