Početna / Front Page Slide Show / 10 razloga što mi se smrklo, Mrkonjiću!
10 razloga što mi se smrklo, Mrkonjiću!

10 razloga što mi se smrklo, Mrkonjiću!

PIŠE: Aleksandar Bećić

Imaš sreće pod stare dane, Mrkonjiću, imaš sreće koliko si težak. A znamo da jesi. Onako – na kilo… Imaš sreće što ovaj narod više ne čita tekstove o političarima, nego o pevaljkama i sponzorušama. A za Anu Bakutu (uh, pardon, Bekutu) se ne može reći da je pevaljka. Ipak. Ona je pre svega žena u godinama. Najboljim – dodaju plastični hirurzi. Ali, u poslednje vreme se bojim da je za to zadužen budžet Republike Srbije. Nego, da ti kažem, Mrkonjiću (a govorim „ti“, zato što si ti ceo život govorio da nisi nikakav gospodin, nego drug), smrklo mi se od tebe. Imam za to deset razloga:
1. Zato što još nisi završio ni zaobilaznicu, a ni koridor 10, a obećao si, davnih dana.
2. Zato što nisi ni počeo da gradiš koridor 11.
3. Zato što Prokop nikako da prokopaš, a stalno obećavaš.
4. Zato što lažeš one jadne putare za sve pare, a nikako im dugove ne plaćaš.
5. Zato što čuvaš ko svog najrođenijeg onog mazgova, direktora Puteva Srbije. Jeste, to je onaj što nije ni ponudio ostavku kad su ljudi na auto-putu izginuli zbog njegove greške.
6. Zato što ne znam čega si u stvari ti ministar, a čega tvoj (nevoljeni) brat Velja. Ilić, naravno. Mešate se u resore jedan drugom. Ali, tako je valjda s braćom.
7. Zato što ti ne verujem da živiš od ministarske plate. Previše se bahatiš. Po Beogradu bančiš, a po Sarajevu našim diplomatama daješ domaći zadatak da produže radno vreme aerodroma da bi ti ostao još malo u kafani sa Bakutom (pardon, Bekutom) i Lukasom.
8. Zato što si (baš kao pravi komunista) kupio stan u strogom centru Beograda (Krunska) i za njega iskeširao prvi deo: tričavih 280.000 evra. Čujem da ste se Ana Bakuta (pardon, Bekuta) i ti dogovorili da po pola izfinansirate drugu polovinu. Tačnije, još 200.000 evra.
9. Zato što Ani Bakuti (pardon, Bekuti) nabacuješ tezge po opštinama gde su socijalisti na vlasti, a to baš i nije ni demokratski, a ni komunistički. O socijalizmu da ne govorimo. Doduše, razumem te: treba taj stan u Krunskoj otplatiti…
10. Zato što daješ loš primer drugovima iz partije da se i oni bahate: dve žene, tri automobila, stanovi, a jadnom drugu Mići Megatrendu nijednom nisi platio kiriju. Sramota stvarno.
Smrklo mi se, Mrko. Imam ja još nekoliko tačaka zbog kojih bi te smenio. Da sam vlast. I da znaš, ne bih te samo smenio, nego bih te i u zatvor stavio. Da zajedno sa nekom bratijom iz Slobinih vremena (a voleo si Slobu, baš, zar ne) i nekom tvojom bratijom iz demokratskih vremena evociraš uspomene kako je bilo lepo dok je Marko gajbice nosao i tako se bogatio. Da sam vlast, svašta bih uradio.
Ovako će mi možda samo osmeh po licu zaigrati ako te za neki dan Vučić smeni.
Ali, otporna si ti sorta. A to me brine.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

6 komentara

  1. Pa, pošto ovaj narod više voli da čita tekstove o pevaljkama i sponzorušama, kao što si rekao, zamisli kako će tek da se obraduje knjizi koja je u nastanku. Moma Jokić, novinar i muž Lee Kiš, upravo je na plaćenom zadatku u kabinetu druga Mrke i piše AUTOBIOGRAFIJU Ane Bekute! Naravno, o našem trošku, pošto je privremeno zapošljen u tom ministarstvu!

  2. A lek san dar

    Jeco, prijatno si me iznenadila , nisam znao da si u ovim ,,vodama,, politichkim ili politicharskim bolje recheno.Zaista se slazem i podrzavam tvoj tekst u potpunosti.Kada javne lichnosti rade to tako bahato bez trunke grize savesti i respekta prema ljudima (radnicima) oko sebe i njihovom teskom zivotu koji je uslovljen, njegovom bezidejnosti i lenjosti,grehom.

  3. Jelenin komentar mi se dopada a sigurno ima mnogo istomisljenika! Sa moje strane bez komentara (licnost je nedostojna paznje). Zeleo bih da mi neko objasni ko je taj „politicki kabadahija“ sa tako niskim i moralno prevazidjenim metodama.

  4. Sve u svemu,da nije Ljubavi ne bi ništa bilo.Od ovoga.Ne bi ništa ni znali,mi NAROD OSTALI….

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top