Početna / Front Page Slide Show / 10 pitanja za naprednjačke botove
10 pitanja za naprednjačke botove

10 pitanja za naprednjačke botove

PIŠE: Aleksandar Bećić 

Želeo sam, iskreno sam želeo da danas, na Vaskrs i na Međunarodni praznik rada ćutim i ne pišem o politici. Pre svega što je politika nešto što je naročito grešno. A i zato što je Međunarodnom prazniku rada u Srbiji danas održan parastos. 

Ali, onda je Veliki Vođa održao svoju konferenciju za novinare u Ministarstvu odbrane. I na njoj je pokazao vidan stepen nervoze. I da: opet je lagao. Što je najgore, nije on, čini mi se, lagao zato što je hteo. Nego zato što je bio neobavešten. Kao nekad Koštunica. I zato što su njega lagali. A saradnici su mu tako neobrazovani, da je pravo čudo da se ovoliko dugo održao na vlasti.

Ovaj tekst neće biti namenjen Velikom Vođi. Biće namenjen njegovim botovima. Vatrenim sledbenicima. Onima koji su mi ovih dana pričali kako mrzim čoveka koji obavlja dužnost premijera Srbije. Tehničkog. Kako lažem i kako me plaćaju žuti. Koliko se sećam, njihovi su računi u blokadi, pa ne mogu da plaćaju nigde nikoga, ali – nije bitno. Slobodno se može proveriti moje imovinsko stanje.

Nego, ja se nadam da će tekst biti interaktivan. Da će botovi udariti svim silama s odgovorima. Na kraju krajeva, eto im prilike da me razobliče. Elem, draga gospodo botovi, imam za vas nekoliko pitanja, pa bih voleo da mi odgovorite. Smireno.

1: Čuli ste za slučaj fantomskog glasača Sretana Brankovića? Naravno, čuli ste. Čuli ste i da je onaj „šef kancelarije za KiM Marko Đurić doveo fantomskog glasača“, koji je, kako reče Veliki Vođa, „živ i zdrav“. Kaže – mora da su pogrešili ovi što su pravili birački spisak. On im je pokazao ličnu kartu, a oni rekli „u redu je, glasaj“.

Rođaci, ima tu samo jedan mali problem: Sretana Brankovića ni sa novim (tj. navedenim) jedinstvenim matičnim brojem, a ni sa onim po kom ima 144 godine – nema u jedinstvenom glasačkom spisku (vidi sliku).

001Kada glasa osoba koje nema u glasačkom spisku – izbori su nepravilni.

Hajde, budite ljubazni da mi objasnite: Pošto čovek kaže da je bilo mnogo onih na Kosovu koji su hteli da glasaju za Vučića, ali nisu mogli jer ih nije bilo na biračkom spisku, kako je on glasao kad ga nema? Po kojoj osnovi? Koliko je još Sretana Brankovića bilo u Srbiji? 

2: Ako je koalicija koju je vaš Veliki Vođa već dobila posprdno ime „Cenzus koalicija“, čega se plašite? Ako su oni toliko beznačajni, nevažni, periferni, što im toliko vremena i prostora dajete u medijima?

Ne znam da li vas je neko obavestio, ali tako im samo podižete rejting. Jer ljudi kažu – pa nešto tu nije u redu, čim ovi skaču na njih.

3: Kako je moguće da je (prema Vladimiru Đukanoviću, stručnjaku za moleraj u Lutriji Srbije) „Cenzus koalicija“ nastala po naredbi američkog ambasadora Skata (ili Skota, kako volite da ga zovete)? Zar nije Veliki Vođa rekao kako su odnosi Srbije i SAD nikad bolji? Pa kako su dobri, ako se SAD meša u naše unutrašnje političke odnose i hoće da obori Gospodara Vučića?

4: Kako objašnjavate činjenicu da je (još uvek neimenovana) članica Republičke izborne komisije – prema vašoj interpretaciji – napadnuta i nanete joj (opet po vašoj interpretaciji) teške telesne povrede, a u Urgentnom centru je pustili, uz opasku da ne znaju zašto je dolazila?

5: Da li ste (kad smo već kod toga) gledali snimak koji smo objavili u prethodnom tekstu? Niste?


Samo mi recite – ko je napao plavu gospođu? I koje su to teške povrede? I ko je nju udario? Čime? Gde?

6: Kaže vaš Veliki Vođa da će „Cenzus koalicija na silu uvesti još jednu grupaciju u parlament“. Na koju silu, rođaci? Pa u parlamentu ima 250 poslanika. Sada je 131 vaš. Vučić je sam rekao da može da ima 180 poslanika ako hoće. Pa opet, u čemu je problem?

7: Čudite se kako su se preko noći ujedinili ideološki protivnici. Aham. A ne čudite se kako su vaši šefovi preko noći prestali da se zalažu za Veliku Srbiju, a sada se zalažu za Srbiju u Evropskoj uniji? Ne čudite se kako je zaboravljen Ratko Mladić? Radovan Karadžić?

8: Recite mi, pošto je SNS izgradila fantastične veze sa celim svetom i uživa veliki ugled (kaže Veliki Vođa); pošto je SNS stabilizovala zemlju i povela je pravim putem (kaže Gospodar Vučić); kako to da je naša demokratija – krhka? Šta znači da Vučić neće dozvoliti da bilo ko ugrozi krhku demokratiju? Da će izvesti tenkove i policiju na ulice? Da vas opomenem: To je pokušao i Milošević.

9: Pošto su glavni protagonisti „Cenzus koalicije“ (između ostalog) zvaničnici DS koji su, kako navodi vaša stranka, „lopovi“, zašto ih do sada niste pohapsili? Ako je Saša Radulović, lider DJB (kako kaže Veliki Vođa), uzimao 20 odsto u stečajnim postupcima, zašto ga je vaš šef zvao u Vladu Srbije?

10: Pošto se sendviči ne dele od 24. aprila, na čemu ste sad? 

Ah, da: Hristos Vaskrese, Vaistinu Vaskrese… I srećan vam praznik rada. Vi baš udarnički radite ovih dana.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top