10.11.2013.

10.11.2013.

Najpre je na Kalemegdanu – povodom dana pobede, ispaljeno deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa. Naravno, povodom sutrašnjeg praznika. Dana Primirja u Prvom svetskom ratu.
Onda smo prisustvovali još jednoj državnoj sahrani. Sahranili smo Milunku Savić, srpsku heroinu iz Prvog svetskog rata. Istina,Master Tomislav Ordenski Nikolić napravio je nekoliko propusta u svom govoru, ali, nema veze: važno je da je istorijska nepravda prema ovoj ženi ispravljena. Posle 40 godina. Nadam se samo da njeno ordenje neće nestati, kao onomad Jovankino.
U okolini Kraljeva još jedan „fin čovek, uzoran domaćin“ zatvorio se u kuću i počeo da puca na okolinu. Ranio je trojicu. Pre toga je navodno jednu osobu ubio. Dok vi ovo čitate, drama je okončana: lik je uhapšen.
Ivica Dačić nam je na Prvoj televiziji, u emisiji Stav Srbije, ispričao bajku o plivanju po uzburkanom moru, između raznih čudovišta. Dobro, neko nije baš shvatio šta je on hteo da kaže, ali… Rekao nam je i predsednik vlade Srbije da je mnogo puta zajedno sa Aleksandrom Vučićem morao da putuje u Brisel, Berlin i Moskvu. Po mišljenje, valjda.
Upravljanje Beogradom još nije prioritet za stranke na vlasti. Šef odbornika SNS u Skupštini Grada, Aleksandar Jovičić, tvrdi da će „Beogradom ubuduće upravljati pošteniji ljudi“. Meni dođe da se nasmejem: ne zato što ne verujem u poštenje naprednjaka, nego što znam kakve su biografije odbornika…
Serija Ravna Gora zavadila je Srbe i pre nego što je počela da se emituje. S jedne strane pljuvači i komunjare (jer komunisti – nisu) a s druge strane – potomci četnika. Koliko ih je – pravo je čudo da su partizani pobedili u II Svetskom ratu. U svakom slučaju – početak serije je bolji od svega onoga što smo u poslednje vreme gledali zahvaljujući RTS-u.
Meč Novaka Đokovića bio je važniji od gostovanja Aleksandra Vučića na B92. Zato je isto – pomereno za utorak.
Beše to – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top