Početna / VESTI / Srbija danas / 05.01.2015. Peti dan od kako živimo bolji život
05.01.2015. Peti dan od kako živimo bolji život

05.01.2015. Peti dan od kako živimo bolji život

Nije Beograd Srbija, ali su zato svi glavni mediji u Beogradu. Tako barem misle dva brata po uniformi: Aleksandar Julin i Siniša Mali, pripadnici specijalnih antisnežnih diverzantskih jedinica koje za znak imaju lopatu i grtalicu. U to ime, dok su ih slikali, oni su „čistili“ sneg. Važi.

U Čačku podnesen prvi zahtev za elektronsku građevinsku dozvolu. Lepo. Još kad bi vlasti grada Čačka ubrzale raščišćavanje snega u gradu kraj Zapadne Morave, kao što su ubrzali izdavanje građevinskih dozvola… Narod bi proplakao od sreće i boljeg života.

Austrija je aplicirala kod Međunarodne telekomunikacione organizacije (ITU) za telefonski pozivni broj za Kosovo, a sve su prilike da će dobiti +383. Dobri nam ovi austrijski prijatelji. Posebno prijatelj Velikog Vođe koji malo – malo pa ode do Kurca. Ili do Angele. Doduše, to je u Nemačkoj.

Ambasador SAD Majkl Kirbi je u oproštajnom intervjuu za B92 rekao da mu nije jasno kako su nastale glasine da želi da zbaci vlast u Srbiji. Tja, kok će ga znati. Zli jezici, Majkle… Nego da znate: na njegovo mesto bi trebalo da dođe Kajl R. Skot. Kažu da čovek govori srpski i da je stručnjak za Balkan. Ako je kao ovi do sad…

Petra Cvijić oslobođena krivice za saobraćajni udes u kom je pre tri godine smrtno stradao Slobodan Bajkić. Komentara bez. Znam još neke slučajeve te vrste. Jedina razlika – što je za volanom bio sin medijskog mogula, ili tajkuna, a pred točkovima – devojka.

Kristijan Golubović, koji je trebalo da ode na izdržavanje druge polovine osmogodišnje kazne zatvora za dilovanje heroina, po četvrti put je odložio odlazak u zatvor. To je vest koju je prenela „nepostojeća“ agencija Tanjug. A sud je potvrdio da je vest tačna.

Primećujete kako izbegavam da vam napišem kako se Veliki Vođa danas sastao sa poljskim ambasadorom i rekao kako Srbija ima mnogo toga da nauči od te zemlje? Namerno. Ne bih da kvarim ovu epidemiju boljeg života. A i to je tema za poseban tekst na ovom portalu.

U tom prođe peti dan boljeg života. Živeli. 

 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top