04.01.2018.

04.01.2018.

Ako ste bili zauzeti gledanjem nekog rijalitija, ili čitanjem agit-prop tekstova u režimskim tabloidima, onda vam je već četvrti dan ove godine prošao u savršenom životu. Ako ste ipak uspeli da na „CIA televiziji“ N1 „zakačite“ intervju Hojta Brajana Jia, američkog zvaničnika zaduženog za Balkan, onda vam je jasno: što smo sedeli na dve stolice – sedeli smo. Vreme je da se odlučimo da li ćemo u EU ili „majčici“ Rusiji. Samo da nam u neka doba ne izmaknu obe stolice.

Oglasila se svojim novim istraživanjem agencija Faktor Plus. Kažu – kad bi sutra bili parlamentarni izbori – SNS bi osvojio 53%, a kad bi na beogradske izbore izašli bez SPS, osvojili bi 39 odsto. Iako su posle ove rečenice mnogi od vas rešili da se spakujete i krenete ka nekoj zapadnoj ambasadi, mi vam preporučujemo da ostanete i da se borite. Ničija nije gorela do zore.

Aleksandri Vulini, trenutno ministri odbrane Srbije, izjavili su da će našu „vojnu neutralnost svi poštovati, jer nikome ne treba ozbiljan vojni protivnik“ kao i da je srpsko vazduhoplovstvo „najjače u regionu“. Čovek sa više lica koji nosi uniformu i u krevetu, zaboravio je da Mađarska, Bugarska i Rumunija (u regionu) imaju mnogo jače vazduhoplovne snage.

Kragujevačka gimnazija je zapaljena. Taman pomisliš da je za piromanski bal zaslužan neki delinkvent sa više kečeva nego predmeta, kad policija uhapsi izvesnog N.G. koji je sa Gimnazijom imao ugovor, teretanu i kafe, pa je u poslu pukao, zadužio se i krenuli da ga jure kamataši. E moj Srbine… Ne pali se škola.

Grupa srpskih turista koja je odlučila da dočeka Novu godinu u Tunisu pamtiće putovanje po incidentu 31. decembra u hotelu sa pet zvezdica gde su mogli da osete kako tamošnji specijalci mlate slobodnim stilom. Sami su krivi: Umesto da lepo izađu ispred Skupštine i gledaju Acu Šmrkasa…

Beše to Srbija danas. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top