Početna / VESTI / Srbija danas / 04.01.2016. Dan četvrti. Boljeg života, naravno
04.01.2016. Dan četvrti. Boljeg života, naravno

04.01.2016. Dan četvrti. Boljeg života, naravno

Posle četiri dana boljeg života u kom ni reči ni slike od Znate Već Koga nije objavljeno, ozbiljno sam se zabrinuo da je On otišao negde da, ne daj Bože, odmara. Ili da piše novi Maršalov plan za Srbiju. Srećom, obavestiše me novinske agencije da će Veliki Vođa sutra da se vidi sa ambasadorom Poljske. Po prvi put u novijoj istoriji, naravno.

Ivica Dačić, prvi posilni u vladi Srbije izjavio „Nemam razloga da rušim Vučića“. Istina, Ivice: Što bi rušio čoveka koji je pričao da si lažovčina i da sa tobom nikad neće da radi, a onda ti dao da mu budeš i desna i leva ruka u vladi i pri tom ti za to plaća? A i da se ne lažemo – znaš ti dobro da to ne možeš.

Osim američkog sna, postoji i srpski san. Njega sanja Milorad Veljović. Bio je direktor policije, pa je smenjen. Isti dan ga kao savetnika s platom od 1.000 evra zaposlio Veliki Vođa. Bratislav Gašić već sanja, trlja ruke i pakuje kofere.

Realna Srbija drugi dan ne može da se izbori sa snegom i ledenom kišom. Pitam se zašto nam onda razne verzije Siniše Malog koje vladaju Srbistanskim nahijama objašnjavaju da su svi putevi prohodni i da se saobraćaj odvija kao nikad do sad.

Virtuelna Srbija je četvrtog dana ove godine već dobile svoj najbolji status, zahvaljujući Ivanu Ćosiću, blogeru, IT guruu, i velikom čoveku: „Dok vozim kroz sneg, skroz me zabavlja razmišljanje o tome kako bi bilo dobro da ostanem negde zavejan, onda dođe Vučić sa TV ekipama da nas spašava, proba mene da iznese na rukama i onda svi vide kako nije svemoguć…“

Srpsko sportsko novinarstvo ostalo je bez Duška Koraća. Velikog komentatora koji je umeo da se posvađa sa svojim šefovima. Legendo, nek ti je laka ova zemlja.

Beše to četvrti dan boljeg života u Srbiji. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top