Početna / VESTI / Srbija danas / 04.01.2014.
04.01.2014.

04.01.2014.

Građani Užica dočekali su Novu godinu žedni čiste vode. Ni danas njihova voda nije za piće. Kažu – preventivno. Mislim da je takva rečenica – bezobrazluk! Preventivno omogućite ljudima da piju vodu! Običnu! Ovo je 21. vek!
Srpski sudovi su opterećeni sa 3.3 miliona starih predmeta raznih vrsta, vrednosti, težine. Kao što se govori kako je svaki stanovnik ove države dužan ne-znam-ti-koliko para MMF-u, tako može i da se kaže da je svaki drugi stanovnik ove zemlje – tužen! Svaka nam čast! Nikakva reforma tu ne pomaže!
Vanredni parlamentarni izbori bi usporili proces reformi – upozorava Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija (To je jedna od organizacija za koju je nekadašnja opozicija, a sadašnja vlast tvrdila da spada u „strane plaćenike“). Nenadiću, ko tebe pita dal’ nam trebaju izbori ili ne? Vidiš da im se izlazi na birališta?!
U Srbiji postoji 97 registrovanih političkih partija, stranaka i pokreta. Vlast čini koalicija SNS-PS-PSS-SSS-NS-SPO-SPS-PUPS-JS-SDPS. To je deset stranaka. Šta bre, čini ostalih 87? Opoziciju? Hahahaha… Pa ne znam da li je tužno, strašno ili smešno.
Sociolog Jovo Bakić (to je onaj što je preslišavao Master Tomu) procenio je da će SNS pobediti na izborima i da će SPS ispasti iz vladajuće koalicije. Jovo, a hoće li Master Toma da ostane Naprednjak, ili će ga Zorana Mihajlović proglasiti nazadnjakom i izbaciti ga iz stranke?
Ivan Mrkić ponudio zemljama iz komšiluka da zajedno otvaramo ambasade po belom svetu. Nemoj Mrkiću života ti, to bi mnogima smrdelo na jugo-nostalgiju!
U Beogradu je sahranjen akademik Ljubomir Tadić. Otac Borisa Tadića. Koliko smo postali neuk narod – zaista je tužno: na društvenim mrežama su umesto poslednjeg pozdrava – ostavljali video klipove velikana glumišta Ljube Tadića. Oprosti, Borise. I nek je pokoj duši Ljubomirovoj.
Beše ovo – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top