02.11.2013.

02.11.2013.

Drugi dan jedanaestog meseca baksuzne i krizne godine beše topao.
Sutra su izbori na Kosovu. Braćo Srbi – ne bih vam bio u koži. Nalazite se u poziciji koja je najbolje opisana onom narodnom „ako me uzmeš – kajaćeš se. Ako me ne uzmeš – kajaćeš se. Tako je i vama sa vašim glasanjem… Ako glasate, ako ne glasate…
Tomislav Nikolić gradi crkvu u rodnoj Bajčetini. Lepo. Šta je sve mogao da uradi predsednik države, pročitajte ovde.
Pre 15 dana je u Subotici ukraden bronzani spomenik težak 300 kilograma, posvećen nevinim žrtvama u Drugom svetskom ratu. Lopov još nije pronađen. Srbija je bolesna. Pojedini političari tvrde da je nenormalna. Možda može i tako.
Objektivno – nije ni čudo što je Srbija nenormalna: od novembra 2011. do marta 2013. mi smo uvozili radioaktivno veštačko đubrivo. Samo me interesuje ko je za te poslove dobio pare, koliko, kad će biti uhapšen i kada će biti streljan? Ne zatvoren, ne osuđen, nego streljan: zbog genocida i ekocida nad državljanima Srbije.
Nastavljen je rat saopštenjima između ministarke energetike i ministra od gasa… Uh, da! Čovek nije ministar, ali se ponaša kao da jeste. Dakle, sukob između SNS i SPS i dalje ima svoj ventil: Zorana Mihajlović s jedne strane i Dušan Bajatović s druge strane uveseljavaju narod i održavaju koaliciju stabilnom: Dačić i Vučić nemaju oko čega da se svađaju – ovo dvoje se o jadu naroda zabavilo.
U Beogradu kao u Belfastu. Ili u Ankari. Tuče, sukobi, noževi, lanci… I momak u komi. Sport? Derbi? Bezbednost? Pobeda Crvene zvezde nad Partizanom? Apsolutno je nebitna. Igrači jednog i drugog tima trebalo je da ostanu u svlačionicama zbog nasilja koje su pokazali njihovi „navijači“.
Da nije Novaka Đokovića koji je pobedio Federera i plasirao se u finale turnira u Parizu, ne bi bilo lepih vesti danas u našoj zemlji. Nole je zaista džoker.
Beše to – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top