01.11.2013.

01.11.2013.

Prvi je dan novembra. Predug.
Sahranjeni su posmrtni ostaci Aleksandra Tijanića. Na Novom groblju u Beogradu bilo je toliko njegovih neprijatelja, i još toliko poltrona, dva puta više plašljivaca i tek šačica – pravih prijatelja. Oni prvi su došli da se uvere kako ga zaista više nema. Oni drugi, da se vidi da su bili. Ovi treći – da provere da li je moguće. Ovi četvrti, najmalobrojniji, došli su da ožale onoga koga svi moraju da poštuju.
I danas se u medijima razvlače imena roditelja pokojne male Tijane. Ja lično razumem njihovo ćutanje. A vi i dalje osuđujte. Mučno je što tek negde u sredini strane na kojoj je objavljen tekst pun uvreda i optužbi, pročitate kako za celu priču još uvek – nema dokaza. A nikom nije čudno što je neko ušao u banku i rekao – dajte mi dva miliona evra. Navodno. A bankari – dali. Navodno.
Država Srbija rešila je da iz procedure povuče tri sporazuma sa Turskom. Velja Ilić rekao da nećemo uzeti deset miliona evra donacije za aerodrom Morava u Lađevcima. Kurčimo se. Izvinite na prostoti. Samo da nekom ne padne na pamet da protera ambasadora iz Beograda.
Naprednjaci sve više pokazuju stare, radikalske navike da dele narod na patriote i izdajnike. Ovaj put, iznenadio nas je Nikola Selaković: reče čovek „Poručite svima – ko nije za Srpsku (listu) nije za Srbiju“. To što Srbi na Kosovu mogli da glasaju i za druge – Selakovića ne interesuje. Napredno, ministre, nema šta.
Pitam se, ko je kriv što je Privredna banka Beograd otišla pod led? Ko je digao kredite koji se ne mogu naplatiti. Ko je u banci odobrio kredite? Za Agrobanku svi znamo. I znamo ko je sve uzeo pare toj banci. A za PBB? Pssst, nije dobro pitati – kažu mi.
Beše to – Srbija danas.

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top