Početna / VESTI / Srbija danas / 01.09.2014.
01.09.2014.

01.09.2014.

Prvog dana septembra nebo nad Beogradom su najpre zaparala dva miga 29. Posle toga su nadletali još neki. Rade ovi akumulatori što ih je baćuška Vladimir Vladimirovič poslao – rade za desetku! Nego, da znate: ministar Gašić će 2. septembra da izvrši smotru akumulatora! Zvanično saopšteno!
Prvog dana septembra stigla je vest da je Marko Milićev, osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića, uhapšen u Kini. Dakle, obruč se zaista stezao. Kako li će sad da reaguju pojedini tabloidi koji su se smejali informacijama da je Milićev pobegao tako daleko?
Prvog dana septembra škole u dobrom delu Srbije nisu radile. Štrajk. Opet. Nije ni čudo: prosvetari se ubiše da objasne đacima kako se samo poštenjem stiže do onog zlata vrednog znanja i zvanja, a pola državnog vrha – kupi diplomu, master ili doktorsku titulu. Tada je štrajk jedini logičan izlaz. Mada, naravno, oni štrajkuju jer se plaše da sa platama umanjenim za 10 odsto neće moći da prežive.
Prvog dana septembra ustanovljeno je da je čak 291 crna tačka na putevima i saobraćajnicama Srbije – kod škola. Srećom – ovog dana vozači su bili pažljiviji prema mališanima. Kad bi samo tako ostalo do kraja godine…
Prvog dana septembra Evropska unija je priznala da je na ivici nove recesije i novog talasa sveopšte krize. Volim što nas ovi političari (svi od reda) vode u bolji život koji vlada u toj „velikoj porodici evropskih naroda“. Baš im hvala na tome.
Prvog dana septembra su u Velikoj Britaniji povukli iz prodaje gumice za pravljenje dečjih narukvica. Navodno – gumice sadrže kancerogeni ftalat. Ma nije valjda? Ova vest je izazvala paniku kod roditelja. Koji su odmah pobacali gumice. A to je izazvalo plač mnoge dece u Srbiji. Bez potrebe. Da se nije neko iz Evropske unije dosetio da napravi „ekološki ispravne gumice“ koje će biti skuplje nego ove od kojih se deca zabavljaju?
Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top