Početna / VESTI / Srbija danas / 01. 07. 2017. I opet On
01. 07. 2017. I opet On

01. 07. 2017. I opet On

Prvi dan jula dočekali smo sa Njim na malim ekranima. On je bio u Požegi i otvorio novu (najmoderniju, naravno) fabriku municije. Džebana se uvek dobro prodavala u Srbiji. Nego, otkud On da otvara fabriku? Zar za te poslove nije zadužen(a) premijer(ka)?

Dok je On otvarao fabriku, o čemu su vas po više puta izvestili svi domaći „mediji“, radnici fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija (nekadašnja Zastava) su četvrti dan za redom štrajkovali. O tome niste čuli ništa. I nećete, dok je On na vlasti.

Ana Brnabić dala je intervju za Sputnjik. Rekla je da nije ni ruski ni američki čovek, nego da radi isključivo i samo za dobrobit naroda Srbije. O tempora, o mores… Kako brzo se nauče te ključne fraze…

Jedan od Vulina, koji je u vladi Brnabićeve ministar odbrane, dobio je od Velikog Vođe šansu da ispali prvi metak u onoj fabrici. To je prilično opasno, čovek nije prošao pešadijsku obuku u vojsci, ne zna da rukuje oružjem… Elem, isti je prvog dana jula izjavio novinarima da Hrvati ne moraju da ga se plaše. Čini mi se da iz Zagreba još čujem euforično vrištanje od smeha.

Za Dejana Anđusa, nekadašnjeg prijatelja a potom kritičara Vođe, koji je „uhvaćen“ kako „reketira“ „poznatog biznismena“ određen je pritvor od 30 dana. Poruka vlasti je jasna: Da si nam ostao veran, ne bi imao nikakvih problema. Da je ovo pravna država, u pritvoru bi zbog davanja mita bio i biznismen, ali i državni službenik koji je „završio posao“.

Toma Bajčetinski od danas je penzioner. Ekspresno. Svašta je čovek prijatno doživeo vikendima: Stekao dve diplome, sad postao penzioner… Al’ će i dalje da nas košta. I to papreno…

Nole je posle xy dana ponovo osvojio trofej. Sad će opet da ga uzdižu u nebesa. Klasika za Srbiju i mitomane.

Beše ovo Srbija danas. 

 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Ekipa portala Kolumnista

Ekipa portala Kolumnista nije anonimna. Ovaj tekst uredila je i objavila osoba koja je danas dežurna i koja pazi da vaš omiljeni portal funkcioniše bez problema.

Jedan komentar

  1. Zar je neko očekivao da će se bilo šta promeniti posle ovog izbornog mešanja karata?Pravnu državu nemamo ni na vidiku,a paraziti što kao vode ovu zemlju sve će nas više koštati.Ej,Srbijo,jadna li si!

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top