Početna / Front Page Slide Show / 01.07.2015. ili Zašto nisam pisao o Vučiću i njegovom gostovanju kod Vučić(ević)a
01.07.2015. ili Zašto nisam pisao o Vučiću i njegovom gostovanju kod Vučić(ević)a

01.07.2015. ili Zašto nisam pisao o Vučiću i njegovom gostovanju kod Vučić(ević)a

Ceo dan odgovaram na jedno jedino pitanje: Zašto nisam prokomentarisao emisiju Teška reč koju je (uz Željka Cvijanovića i Zorana Panovića) „vodio“ Dragan J. Vučić(ević). Naravno, to je emisija u kojoj je gostovao On-Koji-Sve-Zna-Najbolje. Istina, najavio sam da ću komentarisati, ali – ne mogu. Jednostavno – zato što je emisija bila puna demagogije i mnogo puta ponovljenih laži. Ako baš treba – mogu da odgovaram „jedan-na-jedan“. Toliko.
Danas je u Engleskoj umro čovek po imenu Ser Nikolas Vinton, britanski „Šindler“, koji je spasio 699 jevrejskih mališana od sigurne smrti u Hitlerovoj Nemačkoj. Tu vest je preneo ceo svet. O njemu su Englezi snimili tri dokumentarca. On je dobio titulu viteza od britanske kraljice… O Dijani Budisavljević, koja je od ustaškog noža spasila 12.000 mališana – ne znamo gotovo ništa. Nadam se da će Tihomir Stanić uspeti da sakupi novac za film o njoj.
Mađarski premijer Viktor Orban tražio je od Heroja od Feketića razumevanje za podizanje ograde. I ponovio je – u suštini – ono što sam i ja napisao pre nekoliko dana u tekstu Azilska Republika Srbija. Heroj od Feketića je pokazao razumevanje za svog kolegu iz Budimpešte. Tišina tamo! Nemoj da sam više čuo ijedan telefon, jel’ jasno to?
Heroj od Feketića je inače, danas rekao je da nov tekst rezolucije o Srebrenici koji treba da usvoji Savet bezbednosti UN ne može da se nazove pobedom Srbije. Pa, ne može: Srbija je u Srebrenici poražena. Tačnije, poražena je na svakom mestu gde je bilo ko u ime Srba ubio bilo koga ko nije nosio pušku, nego igračku u rukama.
Politički lideri Beograda i Prištine bi mogli sledeće nedelje da se nađu za zajedničkim stolom, posle posete Angele Merkel Beogradu. Taman da vidimo da li je Merkelovoj prijala ona Tačijeva poruka „Danke Dojčland“.
Ana Ivanović je ispala sa Vimbldona. Opet ćemo da psujemo Švajnštajgera. I da: Novaka hvale čak i Hrvati. Sumnjivo je to meni…
Beše to – Srbija danas. 

Share Button

FB Komentari

komentar/a

O Aleksandar Becic

Aleksandar je rođen 1967. u Čačku. Školovao se u rodnom gradu i Sarajevu. U novinarstvu je od 1986. godine. Karijeru je počeo na radio stanici Sarajevo 202. Obavljao je sve novinarske poslove: od reportera, novinara, preko voditelja i urednika emisija, do urednika rubrika i urednika pojedinih medija. Tokom svih ovih godina pravio kratke pauze u novinarskoj karijeri: bio je CORA manager za BAT u Bosni, PR manager Prestolonaslednika Aleksandra II i PR manager kompanije Kurir, a potom i portparol AMG. Objavio je romane "Svi naši razvodi i ostale porodične priče", "Evo zašto te volim" i "Prvi čin", kao i zbirku pesama "Pisma Starom Gospodinu". U pripremi za objavljivanje je roman "Treća komanda". Napisao je i tri drame: "Poruči ubistvo", "Sin domaćeg izdajnika", "Partija bivših". Trenutno piše zbirku priča "Alfabet ljubavi i smrti".

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top